Snap
  • Zwanger
  • afvallen
  • liefdevanmijnleven
  • babymaken

Afvallen en stoppen met de pil

Met jou wil ik de rest van mijn leven delen

Augustus 2018 leerde ik hem kennen; Kevin, de man van mijn leven. Na een maand wist ik al dat ik met hem mijn leven wilde delen, na 2 maanden woonden we samen in een minihuisje in de stad en een jaar later verhuisden we naar een tussenwoning een dorp verderop. Zo, nu konden we baby’s maken dacht ik meteen. Eigenlijk wilden we nog op verre reis naar Japan maar Covid-19 gooide roet in het eten. Toen de beste vriendin van Kevin een kleine kreeg, was die na ons kraambezoek ook om. Wij gingen een baby maken.

In de zomer van 2020 was ik alvast gestopt met de pil. Na 14 jaar al die troep maar eerst uit mijn lichaam. Nou, dat bleek hard nodig. Eerst 8 dagen heel heftig ongesteld, dan weer 2 maanden niet, dan weer 8 dagen heel heftig en weer 2 maanden niet. En toen de hele maand december ongesteld. Wat een ellende. Na een bezoekje aan de huisarts en een heftige pillenkuur, besloten we dat 2021 ons jaar zou worden. Dus vanaf 1 januari de condooms de deur uit en de ovulatietesten aan het werk. Die gaven eigenlijk weinig aan maargoed we waren pas net begonnen en het kon natuurlijk tot een jaar duren, dat was heel normaal. 

Ook had ik van de huisarts het advies gekregen om af te vallen. Dat zou mijn cyclus verbeteren en was ook gezonder voor een zwangerschap. Dus vanaf begin december ging ik goed aan de lijn. Calorieën tellen, niet te veel koolhydraten en vooral veel eiwitten. En lekker 3x per week een uur wandelen met mijn zusje. Eind januari was ik al 8 kilo kwijt!

Begin februari had ik ineens een dikke streep op mijn ovulatietest. Kom schat, baby maken! De dag erna weer een dikke streep op de test en de dag erna weer. Dat was gek! Je kon toch niet 3 dagen ovuleren? Ergens had ik gelezen dat bij een zwangerschap, de ovulatietest ook positief kon uitslaan. Om dat maar even uit te sluiten, snel op de wc een zwangerschapstest doen. Dat zou toch niet waar zijn want ik had helemaal niet geovuleerd. Maar daar kwam toch echt een heel licht tweede streepje op de test. Ik kon mijn ogen niet geloven…

Vriendlief zat achter zijn laptop. Hem had ik een paar dagen eerder de werking van de ovulatietest uitgelegd (dat t pas positief is als de streep heel duidelijk is). Hij geloofde de zwangerschapstest dus niet. Dus ik hup in de auto, op naar de Kruidvat voor zo’n veel te dure clearblue test die ook het aantal weken zou zeggen. En ja hoor; zwanger 1-2 weken…