Snap

41 weken...strippen?

Gisteren stond het strippen in de planning. Er was alleen geen ontsluiting dus is het nu uitgesteld tot na het weekend.

We gingen dus met onverrichte zaken weer naar huis. De baby lag goed, leek van buitenaf nog iets dieper ingedaald en heeft volgens de VK een flinke plas vruchtwater ons zich heen.  Dat kon zo inwendig voelen. Verder zat het daar binnen nog helemaal potdicht. 

Dus toen zijn we een drankje in het dorp gaan doen en hebben we een paar broeken gescoord voor manlief. Een beetje melig werden we er wel van maar ondertussen voelt het weer als vanouds. Ik ben zwanger en het voelt alsof dat nog wel een poosje zo blijft. Een beetje een schijnveiligheid. Alsof er zonder dat strippen ineens geen mogelijkheid is om spontaan weeën te gaan krijgen. Het tegenovergestelde is nog eerder aan de orde: ook met het strippen is er een aanzienlijke kans dat er niet iets op gang wordt gebracht. Gekke fase is dit. En dus gaan we vanmiddag toch nog even naar dat feestje waarvan we er al lang vanuit gingen dat we daar niet bij zouden gaan. Ik heb zelfs last-minute oppas geregeld voor Jasper. Heerlijk hoor zo'n altijd beschikbaar buurmeisje! 

7 jaar geleden

Zo herkenbaar!!! Wachten duurt pas lang na de 40 weken, althans voor mij! Ben met 41+3 gestript met 3 (!) cm ontsluiting, maar er gebeurde niets! Met 41+5 kwamen er s avonds de weeën! En toen is ons meisje 9 uur later geboren! Maar ik kan me de dagen daarvoor nog heel goed herinneren! En dan elke ochtend weer wakker worden zonder dat er iets gebeurd is... uiteindelijk komt t goed!!! :)

7 jaar geleden

Bij mijn zoontje Jasper ben ik ingeleid met 41+5 gelukkig bij mijn 2e was ik 40+1 dat scheelde en stuk! Succes!

7 jaar geleden

Ja rare tijden zijn dat. Gelukkig kan je er nog bij lachen. Bij mij probeerden ze mij met 41 weken ook voor de tweede keer te strippen maar alles was ook nog dichter dan dicht. Alleen had ik opeens een hoge bloeddruk en ben ik daardoor door verwezen naar het ziekenhuis en ben ik ingeleid. Dus toch nog een bevalling de volgende ochtend. Het blijft altijd een verassing hoe het gaat lopen, maar lang kan het bij jou in ieder geval niet meer duren. Ik ben ook erg nieuwsgierig hoe het bij mij gaat lopen deze keer. Veel plezier op je feestje!

7 jaar geleden

Pfff lijkt me pittig hoor.. ik liep bij de 2e over de 40,3 weken (bij de eerste maar 38 gehaald) en toen had ik al een afspraak bij de gynaecoloog staan (standaard bij ons) en de verloskundige zei al houd er maar rekening mee dat je dan wordt gehouden ze laten je bijna nooit meer over de 41 weken lopen (in ons ziekenhuis). Nou de kleine leek dat gehoord te hebben want die begon kort daarna zelf maar ????