Snap
  • Zwanger

#13 afsluiten van IUI traject

Omdat de laatste twee pogingen mislukt zijn, raad de arts ons aan over te gaan op een volgend traject.

Het wordt langzaamaan een beetje saai om elk verhaal te beginnen met het feit dat het weer niet gelukt was, maar helaas was dit wel zo. Het was weer niet gelukt. Ik was weer ongesteld geworden.

Van zo’n vruchtbaarheidstraject wordt je ontzettend onzeker. Je denkt regelmatig; ' Hoe kan het dat het bij ons niet lukt' terwijl je bij andere de ene na de andere baby geboren ziet worden. Je wordt er ook niet vriendelijker van, wilt heel blij zijn voor zwangere vriendinnen en dat was ik ook echt wel maar je gunt het jezelf ook zo ontzettend. Het wordt steeds moeilijker om enthousiast te reageren op de zoveelste baby aankondiging.

We hadden natuurlijk een break gehad en de goede moed zat er nog wel in, dus we gingen door, meteen na mijn menstruatie eind november op naar poging 4.

De dokter gaf tijdens poging 4 aan dat als deze poging niet lukte we konden kiezen, of nog 1 keer een IUI of over op IVF, omdat ze de kans dat het nog met IUI ging lukken steeds minder zag worden.

Hoewel ik daar best van schrok begreep ik het wel, ik had ook niet meer zoveel vertrouwen in de IUI pogingen.

Toen 14 dagen later bleek dat poging 4 inderdaad ook was mislukt, besloten we te kiezen voor IVF, dat leek me een ontzettend zware en enge behandeling, nog meer hormonen spuiten en eitjes die geoogst moeten worden, maar het klonk meer effectief dan de IUI.

Gedurende het hele traject was ik altijd wel op zoek naar trucs en middeltjes om de zaad kwaliteit van B. wat te verhogen. Ik slikte zelf allerlei natuurlijke supplementen en vitaminen, maar omdat zijn zaadjes een grote rol speelde in onze kinderwens zocht ik ook naar iets voor de man.

Ik ontmoete een medewerkster van ' de Tuinen' die zelf voor de tweede keer zwanger is geraakt via IVF, ze vertelde haar verhaal en dat greep me erg aan. Zou het ons ook gaan lukken via IVF.

Zij raadde me aan om MACA pillen te kopen voor B.                                                                                                                        De pillen beloofden o.a.de verbetering van de vruchtbaarheid, het spermavolume, het aantal en de beweeglijkheid van spermacellen te verhogen. Dat klonk veelbelovend en  zeker het proberen waard.

B. slikte ze meteen trouw elke dag, tegen de tijd dat we de IVF behandelingen ingingen waren de pillen misschien een beetje ingewerkt.

Mijn volgende eisprong zal in de kerst vakantie vallen ,en dan behandeld het ziekenhuis niet. ‘Mooi’, dacht ik dan hebben ik nog even een maandje uitstel om aan het idee te wennen dat we een IVF traject in gaan.

Eerst ons naar eens storten op de eerste verhuizing half december en daarna gezellig kerst vieren.

In januari zien we wel weer verder.