Snap
  • koken
  • kokenmetkinderen
  • etenmetkinderen
  • Etenmetpeuter
  • dromen
  • ondernemendemoeders
  • #ondernemersgezin
  • #ondernemen
  • ondernemer

Ik heb het gedaan: jij kan dit dan óók!

Over nieuwe tradities met de kinderen.

In mijn vorige blog schreef ik over hoe onze nieuwe traditie was ontstaan. Wij vertelde tegen familie en vrienden dat wij wekelijks samen met onze kinderen kookten. De reacties hierop waren erg positief en we kregen veel vragen hoe wij dit deden.

Afgelopen zomer op een dag kwam opeens het impulsieve idee om er een echt Kookspel van te maken. Een gezellig, leerzaam, educatief en lekker spel voor het hele gezin. Precies zoals hoe wij het elke week spelen!

Super gemotiveerd gingen wij aan de slag! Maar al snel liepen we gigantisch vast want waar moesten wij nou beginnen? Als we dachten aan wat er allemaal moest gebeuren om een echt spel te maken, overzagen we het helemaal niet meer, want het was zo veel.

Uiteindelijk hebben we voorzichtig een beginnetje gemaakt door de stappen één voor één uit te werken. Toen konden we langzaam aan de slag en kreeg het spel steeds meer vorm.

Wij bedachten dat het handig zou zijn dat het spel voor de kerst nog klaar zou zijn. We hebben vanaf de zomer keihard gewerkt en eind november was het spel klaar!

Op dit moment spelen al meer dan duizend gezinnen het Kookspel. Hoe leuk! Hoe trots!

Inmiddels is er een heus bedrijf ontstaan. We delen recepten die geschikt zijn voor het hele gezin, receptjes die je samen met je kinderen kan koken, handvatten hoe je zo relaxt mogelijk kan koken met het hele gezin en natuurlijk hoe wij koken met onze kinderen. We zijn een facebookcommunity gestart; koken met kinderen || recepten voor het gezin.

Het Kookspel is voor ons het bewijs dat je alles kan wat je wilt! Heb jij een droom? Volg je hart want ook jij kan alles bereiken.

Snap

Het lijkt ons leuk om met jullie een heerlijk kindvriendelijk recept te delen.

Wij zijn echt gek op pasta. Het liefst eten wij het elke dag (onze trouwe volgers weten dit inmiddels wel)

Een bord pasta met vers gemaakte saus en geraspte (Parmezaanse) kaas… Heerlijk!

Sinds wij ontdekten dat je in een handomdraai een verse pastasaus op tafel kan zetten, hebben wij geen pastasaus uit de supermarkt meer gegeten.

Dit recept is zo makkelijk om te maken, iedereen kan het!

Wat wij ook heel handig vinden met verse pastasaus is dat je er groentes doorheen kan gooien, en kinderen merken het niet eens!

Door de zachte smaak van spinazie is dit gerecht erg kindvriendelijk.

Deze pastasaus maak je onwijs simpel door alle ingrediënten (op de pasta na) in een keukenmachine te pureren. Heb je geen keukenmachine? Het kan ook met een staafmixer!


Leestip: Onverwachts zwanger: 'houd ik dit kindje?'

1 jaar geleden

Wij hebben jullie leuke spel toevallig met ons blog uitgeprobeerd en het is werkelijk een groot succes!

1 jaar geleden

Heel leuk om te lezen!