Snap
  • borstvoeding
  • flesvoeding
  • Voeding
  • Mama
  • kunstvoeding
  • ervaring
  • Baby

De maffia als het gaat om voeding!

Borstvoeding, kunstvoeding, aan de borst, uit een fles etc.

Wow, wat een maffia als het gaat om de voeding van een baby! 

Iedereen wilt het beste voor zijn/haar kindje! En ik kan je vertellen, heel veel mensen willen jou ook graag adviseren wat het beste is voor jouw kindje. Ik heb mij in het begin van mijn ‘help ik ben voor het eerst moeder - fase’ nog het allermeest onzeker gevoeld over de voeding van Haas. Het is namelijk nooit goed genoeg voor iedereen. Laat ik vertellen over mijn ervaringen met de verschillende soorten voeding die ik heb gegeven;

Ben je nu in het openbaar borstvoeding aan het geven!?

Ja! Ik ben in het openbaar borstvoeding aan het geven! Goed gezien! 

Borstvoeding is denk ik wel het meest spraakmakende item als het gaat om voeding. Vaak wordt verteld dat borstvoeding het allerbest is voor je kindje. En met dat in mijn achterhoofd, begon ook ik, aan borstvoeding. Ik was gezegend met een geweldige moedermelk periode. Mijn borsten hadden geen pijntjes, Haas wist wat hij moest doen en mijn melk kwam en bleef goed op gang. Toch werd deze mooie periode verstoord toen ik moest gaan werken. Ik moest gaan kolven. VRESELIJK! Het voelde onpersoonlijk. Mijn borsten werden nu letterlijk ‘melkfabrieken’ en ik zag opeens hoe veel/weinig Haas binnen kreeg. Ik werd meteen onzeker toen Haas een dipje in zijn gewicht kreeg (schijnbaar heel normaal) en greep naar de Nutrilon. 

Het is juist zo intiem, aan de borst!

Dat klopt. Maar soms neemt de onzekerheid het over (in mijn geval). 

Voordat ik mijn fysieke borstvoedingsperiode opgaf. Heb ik ook nog een tijd gehad, waarin ik dus zo onzeker werd over de hoeveelheid die Haas binnen kreeg, dat ik tot op de ml wilde weten wat hij binnenkreeg. Nog in het achterhoofd dat borstvoeding het allerbeste is voor je kindje, kolfde ik melk voor in een flesje. Zoals ik al heb verteld vond ik het kolven vreselijk. Het zorgde voor stress en stress zorgde voor minder melkproductie. De papa vond het juist hartstikke leuk, zo kon hij Haas ook eens eten geven! Ik trok het kolven echt niet meer. Nutrilon leek mijn enige uitweg!

Flesvoeding is voor luie moeders!

Ohja? Volgens mij is flesvoeding juist voor moeders die een enorme zelfkennis hebben en óók weten wat het beste is voor hun kindje!

Kunstvoeding heeft mijn band tussen mij en mijn kleintje alleen maar versterkt! Ik werd weer de kalme moeder die ik graag wilde zijn. En Haas vond alles prima, zolang hij maar drinken kreeg! 

Als het aan mij ligt, is kunstvoeding écht een uitkomst! Zowel voor moeders waarbij borstvoeding niet wilt lukken als moeders die gewoon weten dat zij niet gelukkig worden van het geven van borstvoeding!

Kortom. Ieder weet wat het beste is!

Wat is jullie ervaring rondom de voeding van een baby’tje? 

Trending op Mamaplaats: Het verhaal van mijn overleden dochter Naléa Amara

's avatar
1 jaar geleden

Hartstikke goed en leuk geschreven. Als moeder (en deels als vader) zijnde voel jij aan wat het beste is voor je kindje(s). En zolang je goed voor je kinderen bent en ze helpt gezond te zijn en blijven en goed voor ze te zorgen, beschermen en voor ze te zijn, heeft niemand daar iets mee te maken of iets van te zeggen. Ik denk altijd 'rot op met je (moeder) maffia, stelletje hypocriet" (sorry voor het taalgebruik, zeg ik nooit waar de kinderen bij zijn overigens ;) ). Dus heel goed geschreven van jou, ik ben het helemaal met je eens. :)

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mortischa?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.