Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • Miskraam
  • zwangerschapsverlies
  • ziekenhuis
  • afwachten
  • missedabortion

Tegenstrijdige antwoorden

Wachten op de miskraam die waarschijnlijk niet vanzelf komt

De medicatie heeft nog niet gewerkt, tot zover duidelijk op de echo na 2 dagen maarja het ziekenhuis wilde nog afwachten tot de (telefonische) afspraak 4 dagen later.

Deze week duurde echt heel lang. Het waren 'maar' 4 dagen, maar het voelde als meer dan een volle week. De verloskundige had aangegeven dat de medicatie al volledig door het lichaam was opgenomen en normaal in de eerste 24 uur werken. Hoe langer het duurt, hoe kleiner de kans dat er nog iets gaat gebeuren.

Alles bleef rustig en vrijdag 18 november was het telefonisch contact met het ziekenhuis. Ik werd rond de middag gebeld door een gynaecoloog, een andere dan de afspraak van een week eerder.
De gynaecoloog was niet blij om te horen dat ik naar de verloskundige was geweest maandag, ik had direct naar het ziekenhuis moeten komen. De lichamelijke controle door de verloskundige was juist een week eerder met haar collega gynaecoloog afgesproken, de verloskundige had maandag nog contact gehad met het ziekenhuis. Ik was bij de verloskundige in de spreekkamer, ik heb gehoord dat zij de volledige situatie hebben doorgesproken en ook dat het ziekenhuis aangaf dat zij mij nog niet wilde zien. Zij wisten dat ik vrijdag een telefonische afspraak had en hebben deze niet omgezet naar een fysieke afspraak om toch zelf nog een echo te maken. 
Blijkbaar was dit allemaal niet in mijn dossier opgenomen, want volgens de gynaecoloog was deze info allemaal nieuw. Alsof het de normaalste zaak van de wereld was gaf zij aan dat zij dus ook vandaag verder niks doen, het was druk en ik kon echt niet meer langskomen. Dan had ik daar maar eerder voor moeten bellen. Ik zou wel een mail krijgen met een nieuwe afspraak om langs te komen ergens begin/halverwege volgende week. Tussen neus en lippen door werd ook even aangegeven dat het best kon zijn dat die mail pas maandag kwam.

Dan weet je dus al ruim een maand dat je zwangerschap in een miskraam gaat eindigen. Je loopt al weken rond met een dood kindje in je buik (wat je vooral niet zo moet noemen, want dan maak je het groter dat het is). Als je dan dus denkt dat je 4 dagen moet wachten er weer iemand je kan/wil helpen, wat al onmenselijk voelt, dan wordt daar rustig nog een keer (minstens) 4 dagen bovenop gedaan.

De mail met afspraakbevestiging kwam (pas na het weekend) binnen, het werd 25 november. Vrijdag 25 november, wordt dat begin/halverwege de week genoemd? Voor mij is dat toch echt eind van de week en een hele week na de telefonische afspraak. Twee weken na de medicatie.

Ik werd vrijwel direct na het binnenkomen van de mail gebeld door het ziekenhuis. Ik had het zelf nog niet gezien, maar blijkbaar was de afspraak ook niet op de goede afdeling maar bij het bekkenbodemcentrum. Verder was deze vrijdag namelijk alles vol.
Ik heb toen aangegeven dat ik vrijdag sowieso al erg laat vind. Het antwoord daarop was dat er altijd een week tussen moet zitten om de medicatie de tijd te geven. Oke, die heb ik al meer dan een week geleden gehad. Ze gaf aan dat dit niet bekend was (dossieropbouw?) en dat er dan gekeken ging worden of de afspraak vervroegd kon worden, maar het was erg druk. Ik heb aangegeven dat ik het emotioneel echt heel zwaar heb en ik het echt niet zie zitten om nog een week te wachten. Dit begreep ze, er werd gekeken wat mogelijk was maar het is echt heel druk.
Deze afspraak was puur om met de echo te kijken of het beeld wat de verloskundige had gezien klopt, dan kon daarna verder gekeken worden. Het leek mij dat deze afspraak niet zoveel tijd in beslag zou nemen en wellicht ergens snel tussendoor kon. Maar blijkbaar is dat erg makkelijk gedacht.

Lang verhaal kort, het werd dus echt wachten tot vrijdag 25 november. Er is gezegd dat er gekeken is, maar een eerdere afspraak paste echt niet.


Nog een keer 4 dagen wachten.
'Ach misschien komt het in de tussentijd nog vanzelf'.
Ja joh, je gelooft het zelf als het al 5,5 week niet vanzelf komt, ook niet met medicatie. 


Trending: Wanneer je het allemaal niet meer weet

1 jaar geleden

12 weken duurde het, ook van kastje naar de muur, was zogenaamd druk ook, hoorde ik later dat de vloer van de afdeling werd gedaan en anderhalve week duurde. Was ik liever naar een ander ziekenhuis gegaan.

1 jaar geleden

Herkenbaar.. ik heb dit al 2x meegemaakt. Uiteindelijk een curettage en een vervolg operatie. Veel sterkte! Altijd doordrammen.. anders doen ze niks.

1 jaar geleden

Jeetje, wat herkenbaar.... ik heb uiteindelijk 3 maand moeten rondlopen met placentaresten van de miskraam... een hel was het

1 jaar geleden

Vreselijk de Nederlandse gezondheidszorg