Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • Miskraam
  • missedabortion
  • zwangerschapsverlies
  • medicatie
  • afwachten

Miskraam niet volledig

Als de miskraam na opwekken met medicijnen toch nog niet voorbij is.

Het is maandag 14 november, eigenlijk zou ik nu 13.1 weken zwanger zijn. Toen we erachter kwamen dat ik zwanger was, hadden we afgelopen weekend gekozen om het bekend te maken aan familie en vrienden.
In plaats daarvan heb ik dit weekend medicatie ingenomen om de miskraam op te wekken na een missed abortion (zie vorige blogs).
Het hele proces van de miskraam duurt zo lang dat uiteindelijk toch veel familie en goede vrienden op de hoogte zijn, maar dan met een hele andere boodschap helaas.

Het is inmiddels 2 dagen geleden dat ik de laatste dosis medicatie heb ingenomen, de bloedingen zijn normaal tot minder dan wanneer ik ongesteld ben en buikpijn is ook zo goed als weg. De verloskundige belt om te vragen hoe het afgelopen weekend is gegaan, ik vertel wat er is gebeurd en dat het inmiddels wel wat beter gaat. Maar ook dat ik het emotioneel best zwaar heb en het daarom ook vervelend vind om nog 5 dagen te wachten op de bevestiging dat het echt voorbij is.

De verloskundige biedt aan dat we begin van de middag langs kunnen komen voor een echo. Eigenlijk is dit een week na de medicatie, maar de kans is groot dat de medicatie zijn werk gedaan heeft omdat het bloedverlies afneemt. De medicatie moet na 2 dagen eigenlijk ook wel volledig opgenomen zijn door het lichaam geeft zij aan.

Bij de verloskundig wordt direct een echo gemaakt. Hieruit bleek helaas dat de miskraam niet volledig was of wellicht nog helemaal niet is geweest. Het vruchtzakje was goed te zien, maar het was moeilijk te zien of deze leeg was. De verloskundige neemt contact op met het ziekenhuis en verteld dat de bloedingen afgenomen zijn, maar de miskraam niet volledig is.
Het ziekenhuis geeft echter aan dat er echt gewacht moet worden tot de medicatie een week de tijd heeft gehad. Dan staat ook de telefonische afspraak gepland en als er geen bloedverlies met stolsels is geweest kan er een afspraak voor een echo in het ziekenhuis gepland worden.


Opnieuw afwachten dus... De tijd kruipt echt voorbij. We wachten inmiddels al ruim een maand.


LEESTIP: Medicijnen om mijn miskraam op te wekken - deel 2

1 jaar geleden

Heel herkenbaar ik heb dit helaas ook gehad 7 jaar geleden.

1 jaar geleden

Heel veel sterkte! Precies rond dezelfde periode heb ik ook een missed abortion gehad dus herken heel veel van jou verhaal! Fijn dat je dit wilde delen! Knuffel!❤️

1 jaar geleden

Mijn miskraam (al heel wat jaren geleden) ging ook niet vanzelf. Ik ben tot twee keer toe gecurriteerd ze gaan voorzichtig te werk daarom was de eerste keer nog niet alles weg. Zoveel dagen pijn duurt veel te lang. Ik wens je sterkte.

1 jaar geleden

Wat heftig..