Snap
  • Miskraam
  • missedabortion
  • Regenboogbaby
  • Verlies
  • zwangerschapsverlies

Deel 2 missed abortion met 9 weken

De miskraam op gang wekken.

Deel 2: Missed abortion met 9 wekeDe Miskraam om gang kijken.

Eigenlijk volgens de cyclus zou ik 9 weken en 6 dagen zijn. Met de 7 weken echo is gemeten dat ik waarschijnlijk iets korter zwanger zou zijn dus ik ga er vanuit dat het hartje ongv met 9 weken is gestopt.

Ik kreeg 3 opties.

Afwachten tot de miskraam zelf spontaan op gang gaat komen, medicatie of curettage. Op advies van de arts koos ik voor medicatie.

Ik nam donderdag avond 3 november de 1e pil, waarna op zaterdag ochtend 07:00 de 4 tabletjes misoprostol (cytotec) inwendig. Die avond ervoor heb ik lang wakker geleden. In de ochtend ook wat emotioneel.

Met kraamverband in mijn ondergoed, een vergiet in de wc, wachten ik rustig af.

08:00 kleine buikkrampen, geen pijn

08:15 ik eet een croissantje, kommetje blauwe bessen en een theetje.

En ga weer even in bed liggen.

09:15 buikkrampen nemen toe. Ik loop naar de wc en zie dat ik ben begonnen met bloeden. Een beetje. Ik ben vooral onder de indruk van de krampen. Het zou vergelijkbaar moeten zijn met menstruatie pijn alleen voelt dit voor mij toch net wat erger. Al moet ik daar bij zeggen dat ik nooit echt last van mn menstruatie heb.

09:30 ik besluit toch 1 tablet naproxen 500 mg te nemen voor de pijn. Ik heb 4 stuks van de gynaecoloog gekregen voor vandaag.

10:00 ben aan t aftellen tot de pijnstiller werkt. Krampen zijn heel hevig. Bloedverlies druppelend. Mijn man maakt warme kruik.

10:20 gebraakt van de pijn. Blauwe besjes zijn geen aanrader te eten als je moet braken.

10:30 2 pcm erbii genomen. Loop 100x van bed naar toilet. Niet omdat ik zo vloei. Maar uit ellende.

10:45 flink gebraakt van de misselijkheid. Eerste bloedstolsel afgekomen. Nog wel klein. 3 cm ongv. De 2 Pcm weer uitgebraakt.

14:00 status: het gaat. De hevige krampen lijken wat onder controle.

Lang leven de pijnstiller, het bed, kussentje en kruik. Sinds 10:45 geen bloedverlies meer gehad. Dus het moet nog echt op gang komen. Zelfs bijna in slaap gevallen maar toen besloten de buren iets in de muur van hun slaapkamer te boren. Sjors, onze labradoodle ligt lekker bij me op bed

15:00 van bed naar bank. Pakje droge rijstwafels gegeten en thee.

16:00 van bank naar bed

17:30 amper nog krampen en geen bloedverlies

Ik raak wat moedeloos. Wanneer komt alles?

17:50 beetje dik/rood bloed bij toiletgang ..Buik wat gespannen

19:00 wat nasi gegeten en op de bank

21:30 naar bed, nog geen bloed. De pijn is goed onder controle. Besluit om geen naproxen te nemen. Beetje menstruatie achtig gevoel. Kruik is voldoende

6 november, dag 2 na eerste ronde medicatie

05:30 toiletgang, plasje dik klonterig bloedstolsels

08:00 toiletgang. Beetje bloed. Gebeld naar de afdeling in het ziekenhuis. Geen resultaat. Wat ik verloren ben is ongv de hoeveelheid van 1 verbandje. Dus echt te weinig. Er wordt nu met de gynaecoloog overlegd wat te doen. Heb zelf gevraagd of ik vandaag weer 4 tablet mag nemen. Ik wordt terug gebeld. Ik houdt in mn achterhoofd al rekening met curettage. Wachten tot ik terug gebeld ga worden…..

10:00 teruggebeld, ik mag lang komen voor echo.

10:45 echo Vruchtje is niet afgekomen. Wel iets verschoven richting uitgang. Met eenden klem niet bereikbaar..Advies. Vandaag weer 4 tablet

Eerst medicatie opgehaald bij dienstdoende apotheek. Thuis even rustig wat gegeten zodat er wat in mn maag zit. Paracetamol bijgehaald

11:15 naproxen en twee pcm

13:45 4 tablet genomen

15:30 terwijl ik dacht weer misselijk te worden en hevige krampen te krijgen voelde ik niets. De hele avond en dag erna geen resultaat. Frustrerend.

Wachten, wc, wachten, wc.

Emoties uitgeschakeld en focus op lichamelijke. De dagen erna bloed ik een beetje. Blijf ik veel rondom huis. Ik wil namelijk niet naar een openbaar toilet. Stel ik verlies het vruchtje. Lijkt me vreselijk om het te moeten doorspoelen.

9 nov – Besloten nog een 3e ronde te doen. Die middag meteen weer de eerste tablet genomen waarna 24 uur later de 4 inwendige tabletjes.

10 nov- inmiddels 8 dagen nadat we er achter kwamen dat ik een miskraam had.

16:00 2 pcm en naproxen

16:30 inwendig 4 x cytotec 200 mcg.

Weer in afwachting. Deze keer wel wat meer krampen en ook beetje misselijk. Maar geen resultaat.

Contact gehad met gynaecoloog en afgesproken dat ik, als er niets meer afkomt, volgende week curettage zou krijgen.

Weer een weekje wachten, een week rondom huis. Iedere dag de hoop dat het ‘af’ komt. Om moedeloos van te worden.

De dag van de curretage. (14 dagen na de slechte echo) In de ochtend besloot ik, dat ik nog een echo wilde. Gewoon om even te kijken of het vruchtje echt niet afgekomen is. De gynaecoloog vond dit een goed idee. Tijdens de echo zag ze het vruchtje niet meer, maar ze zag wel nog wat vocht in mijn baarmoeder en kon niet goed zien of het ‘schoon’ is. Ze besloot om met de eendenbek te kijken en zag het vruchtje zitten. Gelukkig had ik al 1 naproxen ter voorbereiding genomen. Met een steriele pincet kon ze het vruchtje er zo uit pakken.

Wat een opluchting dat het eruit is. En dat ik op de valreep geen curretage nodig had. Gelukkig zeg.

De eerste 2 weken na afloop nog wat buikkrampen gehad, ook af en toe nog wat bruinig afscheiding/ bloed verloren. Iets wat normaal is na een miskraam.

3 weken na afloop werd ik weer ongesteld. Wat was ik blij en opgelucht dat ik ongesteld ben geworden.

We kunnen de draad weer oppakken.


Lees ook: Deel 1: Mijn eerlijke verhaal van mijn missed abortion bij 9 weken zwangerschap. (miskraam).

1 jaar geleden

Sterkte, Houd moed❤

1 jaar geleden

😘