Snap
  • Vakantie dagje weg
  • verhuizen
  • reizen
  • emigreren
  • reizenmetkinderen

Nog anderhalve week en dan verlaten wij ons kikkerlandje voor Indonesië ❤️

Spannend zo de laatste ronde en wat een chaos blijft verhuizen!

Voor het weekend schreef ik deze blog over hoe het er op dit moment voor staat bij ons en met de regels in Indonesië. 😊

 

Nog 2 weken te gaan!

Over 2 weken is het zover. Dan vliegen we naar Azië. Super veel zin in, spannend maar ook wat een gedoe!🙈 Doorwerken tot een paar dagen voor vertrek is zeker niemand aan te raden hoor! Snachts droom ik er zelfs over dus dat zegt genoeg. Haha!

Om Indonesië in te komen heb je een visa nodig. Op dit moment kun je niet binnenkomen op een tourist visa on arrival. Dus dit moet je van te voren allemaal regelen.

Dit deden wij de vorige keer ook en ook deze keer weer bij onze vertrouwde visa agent:)

7 werkdagen later was hij binnen. De vorige keer duurde het 3 werkdagen dus daarin zie je wel dat het iedere keer anders gaat.

De visa kwam binnen. We hielden een feestje want nu is het echt!!

1 dag later komt het nieuws dat bali AirPort ook weer open gaat voor dit visa! De vlucht was nog niet geboekt maar bij bekendmaking boeken we toch onze vlucht naar bali zo’n 3 dagen later.

Ik contacteer de visa agent en die reageerde vervolgens dat Indonesië weer nieuwe regels heeft bedacht en dat je vanaf nu onze visa niet voor bali kan gebruiken. Je moet namelijk een aankomst plek aangeven. Omdat onze ouder is, is er alleen de optie Java of Sulawesi..

Dus dat wordt of een extra visa betalen of de vluchten omgooien.

Na de vorige lange quarantaine ben ik een beetje huiverig over een quarantaine op java(Jakarta).

In de week erna veranderd ook nog eens het aantal dagen van 7 naar 5. Wat natuurlijk fantastisch nieuws is:) en nog geen week later kondigen ze aan dat het vermoedelijk vanaf 1 maart naar 2 nachten gaat wanneer je een booster prik hebt gehad of neemt minimaal 2 weken voor je vlucht.

Sulawesi heeft op dit moment nog de regel dat ongevaccineerde kinderen alsnog een week in quarantaine moeten terwijl Java en Bali ouders en hun vaccinatie status opvolgt voor de kinderen.

Dus hoe mooi Sulawesi ook is. Dan gaan we liever naar Jakarta of Bali😝

Zo zie je maar dat rustig naar Azië vertrekken niet echt aan de orde is. Alles kan echt dagelijks veranderen en zo passen ze dus ook wekelijks weer dingen aan.

Het inpakken gaat wat mij betreft te langzaam. Maar wat wil je ook met een rondrennende peuter, een hond en het feit dat ik doorwerk. Alleen een heel huis inpakken is niet echt een vlotte klus😂

Aankomend weekend krijg ik gelukkig hulp van familie en vrienden en volgende week ook weer:) ik verhuis dan alvast de bedden over naar mijn moeder en mijn ladekasten zodat ik daar onze kamer kan gaan inrichten.

Seth krijgt de ene kant en ik de andere kant. Het is een ruime kamer dus misschien dat er ooit nog wel een muurtje in komt. Maar voor nu laten we het lekker zo:)

We zullen daar onze slaapplekken houden en lekkere bedjes zodat we altijd kunnen doen wat goed voelt😊 mochten we een langere tijd terug willen komen of ons uiteindelijk toch bedenken dan kan dat!

Volgende week heb ik nog een aantal dagen vrij. Deze week is dus ook gelijk mijn laatste werkweek🙈 Zo’n raar gevoel allemaal! Nog een afscheidsetentje van mijn lieve collega’s en een feestje voor mijn vader zijn 60ste verjaardag en dan beginnen we aan de koffers.

Ook fijn om nog even rustig een koffer in te kunnen pakken en nog de laatste familie leden dag te kunnen zeggen en een knuffel te kunnen brengen voordat we in het vliegtuig stappen en weer naar ons favoriete eiland toe gaan🌴😊

Voor iedereen die zich afvraagt wat je op het moment moet regelen om echt te kunnen gaan zal ik even een lijstje maken. Ik moet zeggen dat ze niet alles altijd checken. Maar mochten ze er naar vragen dan moet je het wel kunnen laten zien.

Het lijstje met eisen voor een vlucht naar Indonesië op dit moment:

- een heen & terugvlucht aantoonbaar (deze kun je later gewoon verzetten)

- Visa (on arrival kan op dit moment niet)

- PCR (max 48 uur oud, dit is aangepast)

- Vaccinaties (met een booster een kortere quarantaine)

- COVID dekking. Mocht je daar Corona krijgen moet je kunnen aantonen wanneer ze het vragen dat je verzekerd bent voor eventueel een opname met COVID

- Reservering van een quarantaine hotel

- PeduliLindungi application op je telefoon Ingevuld / Ehac

- Aantonen dat je 2500 dollar op je rekening hebt zodat je jezelf kunt onderhouden. Met een toeristen visa. 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Cat_en_Seth?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.