Snap
  • openboerderijdagen
  • uitje
  • Boerenleven

Leuk en leerzaam: de Open Boerderijdagen!

Op vrijdag 10 mei en tweede Pinksterdag

Op 10 en 20 mei 2024 is het zover: de 17e editie van de Open Boerderijdagen. Op deze dagen openen maar liefst 70 melkveebedrijven verspreid door heel Nederland hun erf voor het publiek. Een leuk én leerzaam uitje voor jouw en je kind!

Tijdens de Campina Open Boerderijdagen is er voor bezoekers van alles te doen en te leren. Bij aankomst op de boerderij krijgen kinderen een Campina Doeboek mee, vol met leuke weetjes en spelletjes over zuivel en alle activiteiten die plaatsvinden. Zo kunnen kinderen melkpak bowlen, een puzzel maken met zonnepanelen en zelfs een 'melkweg race' tegen elkaar houden. Voor de kleintjes is er de mogelijkheid om zich te laten schminken en om deel te nemen aan een (blinde) proeverij in de zuivelbar. 

Maar dat is nog niet alles! Ontdek de geheimen van het boerenleven en leer alles over de dagelijkse werkzaamheden op een melkveehouderij. Van het melken van de koeien tot het verzorgen van de pasgeboren kalveren, er valt genoeg te zien en te beleven voor jong en oud. Daarnaast tonen melkveehouders aan de hand van speelse en leerzame activiteiten wat zij doen op het gebied van duurzaamheid. Een unieke kans om een kijkje te nemen achter de schermen van de Nederlandse melkveehouderijen en het echte boerenleven te ervaren!

Mis deze kans niet het boerenleven te ontdekken en een kijkje te nemen achter de schermen van de melkveehouderijen. De deelnemende boerderijen zijn op vrijdag 10 mei (de dag na Hemelvaartsdag) of maandag 20 mei 2024 (Tweede Pinksterdag) open van 10.00 uur tot 16.00 uur, en de toegang is gratis.

Kijk via deze link welke boerderijen er in jouw buurt meedoen aan de Open Boerderijdagen!

Leestip: “Kunt u ons helpen? Ons zoontje is overleden.”