Snap
  • Vakantie dagje weg
  • Dagjeweg

Vijf tips om uitjes met kinderen soepel te laten verlopen

Dat uitjes met kinderen een hele uitdaging kunnen zijn, weten wij alles van! Soms voelt een dagje weg als een hele vakantie, zeker als je meerdere kinderen hebt. Toch vinden de kids het altijd geweldig om een leuk uitstapje te maken. Wij hebben een lijstje opgesteld om ervoor te zorgen dat jouw dagje uit zo soepel mogelijk verloopt. 

1: Bedenk van tevoren waar je heen gaat

Op de bonnefooi gaan rijden en kijken waar je heen gaat, is misschien niet de beste tactiek als je op pad gaat met je kinderen. Bedenk van tevoren altijd waar je heen gaat. Er zijn op internet genoeg uitjes met kinderen te vinden. Zorg er dus voor dat je de dag grotendeels uitgestippeld hebt zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Even checken of dat ene pretpark wel echt open is op de dag dat je wilt gaan hoort daar ook bij ;).  

2: Maak een paklijst

Ervaar je wel eens stress als je een dag op pad gaat met je kinderen? Er komt vaak veel geregel bij kijken. Wat kan helpen, is het maken van een paklijst met spullen die je nodig gaat hebben tijdens je dagje weg. Denk hierbij aan eten en drinken, zonnebrand en eventueel schone kleding. 

3: Zorg voor eten en drinken

Zorg ervoor dat je altijd wat te eten en te drinken meeneemt voor onderweg. Ook al ben je misschien van plan om op de bestemming wat te eten is het toch verstandig om een kleine voorraad achter de hand te hebben. Misschien komen jullie wel in een grote file en dan is het heel fijn als je je kinderen wat te eten kunt geven voor tijdens het wachten. 

4: Check het weerbericht

Niks vervelender dan tot op je onderbroek doorweekt in een pretpark lopen, toch? Controleer daarom van tevoren wat het weerbericht is tijdens jullie dagje uit. Veel zon en erg warm? Neem dan voldoende water en zonnebrand mee. Gaat het heel de dag regenen? Dan zijn een paraplu en poncho niet overbodig. Eventueel droge kleding voor tijdens de terugreis kun je ook meenemen. 

5: Have fun!

Je kinderen vinden het geweldig om een dagje op stap te gaan, dus probeer er zelf ook van te genieten! Als je vaker met je kinderen weg gaat, weet je vanzelf wat je allemaal mee moet nemen en wat je kan verwachten. En als je toch iets vergeten bent, kun je het vaak wel kopen op de plaats van bestemming. Een dagje uit is tenslotte toch altijd een hele leuke ervaring!