Snap
  • italie
  • 10 tips
  • cinque terre
  • vakantietips
  • gezinsvakantie
  • zomervakantie
  • Vakanties
  • Stedentrip
  • stedentrip met kinderen

10 tips voor het bezoeken van Cinque terra

Of een andere stad. Denk dat deze tips vrij algemeen zijn.

Ontdek de betoverende Italiaanse visserstadjes van Cinque Terre met je kinderen en beleef een onvergetelijk avontuur! Hier zijn 10 onmisbare tips om ervoor te zorgen dat jullie reis soepel en plezierig verloopt:

1.Draagzak en/ of zijdrager

Vergeet niet om een comfortabele draagzak mee te nemen. Zo kun je gemakkelijk de steile trappen en smalle straatjes van Cinque Terre verkennen, terwijl je kleintje veilig dicht bij je blijft. Voor wat oudere kinderen is een zijdrager perfect. Ze kunnen genieten van het uitzicht terwijl jullie samen op pad gaan. Onze zijdrager is van Wilde Ride en draagzak is van Artipoppe Hadden beide mee want genoeg ruimte in de buggy.

Snap

2. Buggy

Als je liever een buggy gebruikt, kies dan voor een lichtgewicht en compact model. Houd er rekening mee dat sommige delen van de stadjes wat lastig begaanbaar kunnen zijn. Maar je kan wel de bak er onderin goed vullen. 

3. Eten & Drinken

Neem voldoende snacks en water mee om je kinderen energiek en gehydrateerd te houden. Er zijn talloze pittoreske plekjes waar je even kunt stoppen voor een picknick. Wij hadden knijpfruit, broodstengels, appels, sinasappels mee. Zijn ze altijd blij.


Tips: qua eten zie je in onze ander blog over Chique Terre. 

Snap

4. Camera

Vergeet je camera niet! De kleurrijke huizen, adembenemende uitzichten en charmante vissersboten zorgen voor geweldige foto's die je voor altijd wilt koesteren.

5. Zonnenbescherming:

Bescherm de gevoelige huid van je kinderen tegen de zon met zonnehoeden, zonnebrandcrème en lichte, ademende kleding.

6. Speelgoed en Kinderactiviteiten:

Neem wat compact speelgoed mee om je kinderen te vermaken tijdens het reizen en wachten. Denk aan kleurpotloden, papier of kleine puzzels voor Ayla. Voor Nilo namen wij knuffels & een zebra mee die veel geluid maakt. 

IIets wat wij niet hadden gedaan, maar elke keer perongeluk tegen kwamen: Zoek van tevoren naar kindvriendelijke activiteiten in de stad die je gaat bezoeken. Denk aan speeltuinen, kindermusea of parken waar je kinderen kunnen spelen en plezier kunnen hebben. Dit zorgt voor een leuke afwisseling tijdens je stadsavontuur.

Snap

7. Zwemkleding

Vergeet niet om zwemkleding mee te nemen! De kristalheldere wateren van Cinque Terre bieden uitnodigende stranden en baaien waar je kinderen kunnen spetteren en plezier kunnen maken. Maar ook na trap op en af je wel even een verkoeling zelf kan gebruiken. 

8. Hydrofiel

Handige hydrofielelakens zijn multifunctioneel en kunnen dienen als picknickkleed, zonnescherm of zelfs als handdoek na het zwemmen. Zorg ervoor dat je er een paar inpakt.

Snap

9. Gedult

Cinque Terre staat bekend om zijn smalle straatjes en soms drukke paden. Wees geduldig en neem de tijd om op een rustig tempo te genieten van de prachtige omgeving.

10. Lokale tips:

Vraag bij de lokale bevolking naar tips en aanbevelingen voor kindvriendelijke plaatsen en activiteiten. Zij kennen vaak de verborgen pareltjes en kunnen je helpen om het beste uit je stadsavontuur te halen. Iets wat wij teweinig hebben gedaan, wij hebben tips gekregen van onze verhuurder van het huisje waar wij in sliepen. 

Snap

Om af tekoelen is ijs altijd een goed idee

Pak je tassen, verzamel je essentials en ga op pad met je kinderen naar de stad. Met deze 10 tips ben je goed voorbereid en sta je garant voor een onvergetelijke stadservaring voor het hele gezin!

Leestip: Zonnebaden tijdens zwangerschap: veilig of niet?

5 maanden geleden

Voor degenen die interesse hebben in een Artipoppe draagzak, hierbij een werkende link voor €50 korting bij Artipoppe! https://referral.shop.artipoppe.com/l/1STEPHANIEL46/

10 maanden geleden

Heeelijk!

10 maanden geleden

Wat een mooie tips! ❤️