Snap
  • Kind
  • peuter
  • luiers
  • zindelijk
  • zindelijkheid
  • zindelijkworden

Zindelijk in 7 dagen?

Het is al weer een tijd geleden dat Raelyn interesse begon te tonen in de wc. In ons oude huis ging de badkamer deur eigenlijk nooit dicht. Daar zat dus ook de wc. In het huis waar we nu wonen, gaat ‘ie wel dicht maar niet op slot. (Kan wel hoor). Dus we hebben regelmatig gezelschap! Dit heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat Raelyn al interesse had in de wc voordat zij 2 was. We hebben er toen natuurlijk niks mee gedaan. Ja, ze mocht plassen op de wc als ze wilde! Maar we hebben nooit doorgepakt. 

Nu met twee kleintjes en Raelyn haar enorme interesse vonden wij het wel tijd dat zij uit de luiers ging. Maar ja, hoe pak je dit aan?! Iedereen kent wel de sticker methode, maar ook dan heb je toch de vraag… hoe? Wij hebben uiteindelijk gebruik gemaakt van de zindelijkheidsbox. Die “beloven” dat je kind binnen 7 dagen zindelijk is! Wel zeggen ze van te voren dat het 7 intensieve dagen zijn en dat je je volledige tijd en focus op je kind moet leggen. Okay, prima. Snap ik. Ik ga volgende week weer aan het werk… dus dit was hét moment. Op vrijdag zijn we begonnen. Bij wakker worden op het potje gezet en daarna gezegd dat er geen luier meer aan gaat.

Nou, ik kan jullie vertellen… HET IS INTENSIEF. Ooohhh man man man, Raelyn en ik kunnen af en toe lekker botsen. Vooral wanneer ze haar energie niet goed kwijt kan. En tijdens deze training blijf je de eerste dagen de hele dag thuis. Dat was niet zo’n leuk vooruitzicht, als ik eerlijk mag zijn. Maar goed, ik volg braaf het boekje! Want als dit echt werkt… hebben we binnen 7 dagen een zindelijke Raelyn. Dus, doorpakken. Dag 1 was goed te doen, dag 2 en 3 waren heftig. Nog regelmatig een ongelukje en een peuter die dus écht niet meer wilt luisteren. En dan je geduld maar zien te bewaren. Dag 4 ben ik “tegen de regels” gewoon naar mijn moeder gegaan, zoals elke maandag. Hier hebben we gewoon doorgepakt en dat ging ook super! Dag 5 ging zo goed, dat we hebben besloten om dag 6 haar gewoon naar de opvang te doen zonder luier. 1 ongelukje maar! En dat was doordat het modder dag was. Dus én zonder luier voor het eerst weg van huis en mama én veel drukte en afleiding door het spelen én nieuwe indrukken van alle modder. Dan is dat ene ongelukje wel te begrijpen. 

Alle credits gaan natuurlijk naar Raelyn en ik moet ook echt wel wat eer geven aan de zindelijkheidsbox, want zonder die box… de tips en tricks, de schema’s en stickervellen, had ik het al snel weer opgegeven. 

Ik ben zó trots op haar! 2 jaar en 9 maanden. Zindelijk. 

Kun je ook lezen: "Is mama thuis?", vraagt mijn kind van 2 jaar. 

1 jaar geleden

Wat goed! Ik heb maandag in de planning staan. Opvang die week afgezegd en vollebak thuis aan de gang. Hij heeft al wel eens op de wc verkleiner gezeten en hij snapte eerder wel als ik zei dat hij het moest zeggen dat hij moest plassen en dan heel snel naar de wc moest rennen, maar dan was het al gebeurd eigenlijk haha... dus nu doorpakken. Nog andere tips naast belonen? wish me luck! Mijn zoontje is 2 jaar en 8 maanden