Snap
  • Kind
  • Wonen
  • Tuin
  • ruimte
  • grote
  • Groter

Verhuizen voor ons kind?

We twijfelen.. het is zo moeilijk. Wat is de juiste keuze? Verhuizen we naar een 'gehucht' of blijven we in de stad?
5 jaar geleden

Wij zijn onlangs ook verhuist. We wilden een grote vrijstaande woning met grote tuin. We wonen in een dorp met 4000-4100 inwoners en het is er su-per gezellig. Juist het kleinschalige maakt het wonen hier erg leuk. Sinds onze kindjes naar de opvang gaan heb ik ook veel contact met andere mama’s. We hebben hier 3 kroegen, een supermarkt, kledingwinkels en 5 restaurants. Er is hier altijd gezelligheid. De jeugd houdt allemaal dorpse vrienden. Dat is al 100 jaar zo schijnt. De kroegen zitten altijd vol, ook met jeugd. Vaak gaan ze ook vanuit de kroegjes hier met een bus of taxi naar de grotere steden en komen dan snachts weer terug in de dorpse kroegen. Heel leuk. Ons dorp organiseert ook vanalles voor jong en oud. Bijna iedereen kent elkaar. Wij zien eigelijk alleen maar voordelen van het wonen in een dorp. Het wonen is zoveel goedkoper dan in de stad. Zo fijn om veel plaats te hebben als je kinderen hebt. Succes met jullie keuze!!

5 jaar geleden

Zelf ben ik opgegroeid in een dorp van 1300 inwoners, Lelystad klinkt voor mij nou niet bepaald alsof je in een gehucht gaat wonen, volgens mij zit daar ook alles qua voorzieningen toch? Dus op dat punt geen advies Haha. Maar bovenal, als je mee verhuisd is je man eerder thuis en kan hij meer tijd spenderen met jullie. Waar je familie en vrienden wonen zou ikzelf ook nog mee laten wegen. Als dat allemaal hoorde is, waarom zou je dan niet verhuizen? :)

5 jaar geleden

Wij zijn verhuisd van een groot dorp waar alles was naar een klein dorp een paar km verder op. Hier is helemaal niks. Zelfs geen buurtsuper of school. Maar gelukkig is het maar een paar km van ons oude huis. Wij vinden het heerlijk waar we u wonen onze kids ook. Laatst vroeg ik de kids wonen jullie liever hier of in ons oude huis. Ze beide in dit huis

5 jaar geleden

Ik heb ook altijd in een grote stad gewoond. Heerlijk vond ik dat alles lekker dichtbij. Met de geboorte van onze zoon ging ik eigenlijk weinig meer echt naar het centrum. We woonden prima, bij het Amsterdamse bos om de hoek. Nadeel, het was een huurhuis. Dus een besloten toch beetje om ons heen te kijken en het werd Zaandam, toch nog redelijk dicht bij het station en het centrum. En op den een of andere manier sinds de geboorte van onze tweede word ik gek van de stilte. Het is hier gewoon echt te stil. Maar verder wonen we nog steeds ideaal, groot huis, groen, leuke school, veilig, steenworp afstand van Amsterdam.