Snap
  • voldoendedrinken
  • drinken
  • tips
  • jongekinderen
  • zomertip

Tip: jonge kinderen laten drinken

Dé tip die werkt voor mijn eigen kids

Drinken is belangrijk. Vooral met het warme weer van de afgelopen weken. Maar soms is het echt een struggle om kinderen te laten drinken. Daar weet ik alles van. 

Ieder zijn eigen regels, maar ik ben niet zo van de frisdrank en dranken met suiker, dus ik begon met het geven van alleen water. Maar al snel ontdekte mijn oudste 'ranja' bij andere kinderen thuis en toen was het gedaan met het water. Kind nummer 2 en 3 zaten nog sneller aan de ranja, want die keken dat natuurlijk af van de oudste. Dus 's middags is het vaak ranja bij ons thuis. En ik vind dat ook niet erg hoor. Bij het avondeten en daarna is de standaard nog steeds water. Dus het is prima zo.

Maar ook al kreeg mijn oudste op een gegeven moment ranja en ging het drinken iets beter nu er een smaakje aan zat, toch dronk ze nog niet geweldig veel. Tot ik iets ontdekte..

Zonder dat ze het door hebben, drinken ze een hele beker leeg.

1. Maak drinken leuk

Kinderen houden van rietjes! Zonder dat ze het door hebben, drinken ze zo een hele beker leeg. Gewoon omdat ze het leuk vinden. Ik hou van bekers die niet zo snel lekken als ze omvallen, dus ik koop van die speciale bekers, waarbij het deksel vastzit aan de beker. Met daarin natuurlijk dat rietje (dat ook vastzit). Geen geknoei, heerlijk! Of naja, minder geknoei ;) 

Natuurlijk zijn er tegenwoordig ook herbruikbare plastic rietjes te koop. Vaak ook met zo'n speciaal borsteltje erbij. Super handig! Deze vinden de kids ook leuk, maar ik wat minder omdat het geknoei dan wat groter is 🙈

(Ik raad trouwens niet aan om de kinderen continu uit een beker met rietje te laten drinken. Het is ook goed om ze te leren drinken uit een gewone beker. Bij ons krijgen ze eind ochtend en 's middags hun 'speciale' beker of fles. Tijdens het eten en in de avond drinken ze uit een gewone beker.) 

Het hoeft ook niet perse een rietje te zijn, wat het bijzonder maakt. Ze houden ook van een beker in hun favoriete kleur of een beker met hun favoriete Disney figuur. Als je kind het maar mooi vindt. Daar gaat het om.

Als je kind het maar mooi vindt.

2. Koop samen die mooie/stoere/gekke beker of fles

Wat het beste werkt voor mij: samen met mijn kinderen een beker/fles te kopen. Geef ze de mogelijkheid om uit een paar bekers te kunnen kiezen, die aan jouw voorwaarden voldoen. Voor mij is dat dus een beker met rietje die niet lekt of een gewone beker met bijvoorbeeld hun favoriete Disney figuur erop. Dan hebben ze toch nog het idee dat zij hun beker hebben uitgekozen. 

Ze vinden ze het trouwens ook leuk om uit een flesje te drinken. Waarom? Geen idee, misschien omdat ze die met zich mee kunnen dragen? En het weer eens wat anders is?

En zo'n beker hoeft helemaal niet duur te zijn. We kennen allemaal wel zo'n goedkope winkel waar we iets willen halen en uiteindelijk met een tas vol thuiskomen, behalve dat item waarvoor je in eerste instantie naar de winkel ging ;)

Snap

3. IJsklontjes

Dit doe ik vaak in de zomer. Tja, zo simpel kan het zijn. Een gewoon ijsklontje werkt al. Soms stop ik ook iets in het ijs, om het extra leuk te maken. Bijvoorbeeld vruchten, wat het meteen ook wat gezonder maakt. Ga hier eens lekker mee experimenteren. Ik deed een keer een snoepje erin.. geen succes haha! Het was zo'n snoepje dat blijkbaar heeel zacht wordt in water, een soort drap. Niet aan te raden dus 😅

Help elkaar

Dit is wat goed werkt bij mijn kinderen. Maar bij jouw kinderen werkt misschien iets anders juist heel goed. Als we nou allemaal onze tips delen, helpen we elkaar :) Dus plaats in de comments jouw ultieme tip en dan voeg ik hem toe aan het artikel!

Tips van andere moeders

- Fruitsapje maken.

- Ranja of gepureerd fruit invriezen. Zo hebben ze een ijsje en krijgen ze extra vocht binnen.

- Water met een smaakje, bijvoorbeeld munt/gember/limoen. In een mooie karaf met ijsblokjes. (Bedankt @FoxMom)



Ik hoop dat iemand hier wat aan heeft. 

Liefs Minke

Trending op Mamaplaats: Op vakantie onder schooltijd? Dit zijn de regels!

FoxMom's avatar
1 jaar geleden

Water met een smaakje, bijvoorbeeld munt/gember/limoen. In een mooie karaf op tafel, ijsblokjes er in.

minke_schrijft's avatar
1 jaar geleden

Goed idee! Ik zet hem erbij!

's avatar
1 jaar geleden

Ranja of gepureerd fruit invriezen. Zo hebben ze een ijsje en krijgen ze extra vocht binnen zonder dat het ongezond wordt.

minke_schrijft's avatar
1 jaar geleden

Oh ja, dat is ook een goede! Ik heb van die vormpjes, maar gebruik ze veel te weinig.

minke_schrijft's avatar
1 jaar geleden

Fruitsapje! Terwijl ik m'n eigen blog nog even doorlees, besef ik me dat het eigengemaakte fruitsapje het ook altijd goed doet. Dit doen we vaak in het weekend. Gezond, lekker en weer een beker leeggedronken 😉

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij minke_schrijft?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.