Snap
  • Kind
  • ijs
  • homemade
  • droetker
  • droetkerbakken
  • Droetkerbakt

Spaghetti-ijs maken

Spaghetti is lekker. IJs ook. Maar spaghetti-ijs klinkt wellicht een beetje vreemd...

Samen met Vajèn maakte ik spaghetti-ijs, een recept van Dr. Oetker. Het lijkt op spaghetti, maar het is eigenlijk ijs met aardbeiensaus. Mind f*ck :) We hebben ons best gedaan om er een mooi eindresultaat van te maken. De eerste keer hadden we het niet goed gekoeld, tweede keer lukte het wel. Vajèn was stiekem blij dat het niet in een keer lukte, omdat zij dit lekker mocht opeten. Bofkont.

Het ijs zelf is heel makkelijk gemaakt. De uitdaging zit ‘m in het maken van de spaghettisliertjes. Het ijs moet niet te bevroren, maar ook niet te zacht zijn. Uitdaging wel. 

De tomatensaus is gemaakt van aardbeien met poedersuiker, de parmezaanse kaas is geraspte witte chocolade en ik deed er nog een blaadje basilicum op; oftewel munt.

Lang verhaal kort; tijdens de vakantie is dit de perfecte activiteit om met de kinderen te doen. Hier komt het recept;

Doe de melk (250 ml) in een mengkom. Voeg de ijsmix (1 zakje Dr. Oetker Basismix voor IJs Bourbon-Vanille) in een keer toe en mix kort met de mixer op de laagste stand. Mix zodra het goed gemengd is gedurende 3 minuten op de hoogste stand luchtig en romig. Schep het opgeklopte roomijs in een goed af te sluiten diepvrieszak en plaats voor ongeveer 1 uur in de vriezer bij -18 °C. 

Klop de slagroom (100 ml) met een zakje vanillesuiker stijf op. Verdeel dit over 4 dessert- of ijsbakjes.

Snij een klein hoekje uit de diepvrieszak. Knijp het ijs over de room, zodat er een spaghettisliert ontstaat en plaats de 4 bakjes nog 1 tot 2 uur in de vriezer bij -18 °C. Was de aardbeien (200 g) en snijd deze doormidden. Pureer ze met de poedersuiker (2 el) en het citroensap (1 el), totdat er een saus ontstaat. Zet de saus in de koelkast. Verdeel vlak voor serveren wat aardbeiensaus over de ijsjes, net alsof het de tomatensaus van de pasta is. Strooi over ieder ijsje eventueel nog witte chocoladeschaafsel - als was het Parmezaan voor bij de pasta.

Wil jij nu een zomerpakket winnen? Ga samen met je kind(eren) aan de bak, deel het eindresultaat met #zomermetdroetker + #dekleinethuisbakkers en volg @droetkerbakken_nl! Check de Instagram pagina van @droetkerbakken_nl voor meer info! 

Buon appetito!

Snap
2 jaar geleden

Wat heerlijk zeg

2 jaar geleden

Ik wil dit... 😁

2 jaar geleden

Hoe leuk dit!!