Snap
  • waterpokken
  • Missie
  • Waterpok

Missie waterpokken

Mama’s op missie

Ze zijn vervelend, maar je kunt ze maar beter gehad hebben. En het liefst niet als we op vakantie gaan en daarbij met het vliegtuig moeten. Dus, toen Noah z’n beste mattie waterpokken kreeg, was deze mama op missie waterpokken!


Mooie leeftijd 

Noah is 4 jaar en heeft de perfecte leeftijd om het te krijgen. Hij kan goed aangeven of hij jeuk heeft en hij begrijpt het als ik vertel dat hij niet moet krabben. En hoe ouder ze worden hoe meer last ze ervan kunnen krijgen. Waarom voelt deze missie dan zo gemeen?


Verloop

De incubatietijd is tussen de 13-21 dagen. Noah heeft veel gespeeld met zijn vriendje. Toen we 3 weken verder waren en ik dacht dat het niet meer ging gebeuren, zag ik ineens een paar bultjes.

De eerste paar dagen klaagde hij over kriebels door de blaasjes, vooral met slapen. Toen de eerste plekjes gingen indrogen, werden de klachten al snel minder. Hij heeft het heel mild en gelukkig is hij er niet ziek van.

Havermout staat bekend om een verzachtende en ontstekingsremmende werking. Aangezien we geen bad hebben, hebben we bij de bouwwinkel een kuip aangeschaft. ‘s Avonds neemt hij daarin een lekker havermoutbadje.. Daarna kan hij heerlijk slapen!


Wat gaat wel en wat niet?  

De zwemles en logopedie kunnen niet doorgaan, maar hij mag wel gewoon naar school. Hij was namelijk twee dagen voor de uitslag verscheen al heel besmettelijk.

En het sociale leven gaat ook gewoon door, want iedereen staat te popelen om samen met kids op visite te komen, uiteraard met dezelfde missie. Mama’s op missie waterpokken. 


Heeft jouw kindje al waterpokken gehad?


Trending op Mamaplaats: Spoedbevalling van een extreem prematuur kindje