Snap
  • Diagnose
  • zorgenkindje
  • onderzoek
  • #speciaalonderwijs

Mijn zorgenkindje

Een nieuwe start een nieuw traject

Het is alweer ruim een jaar geleden dat ik mijn laatste blog schreef,

En wat is er veel veranderd al in die tussentijd na een hoop kop zorgen,

Voor de zomervakantie werd definitief besloten dat ze beter af zou zijn op het speciaal onderwijs waar ze haar beter tegemoed zouden kunnen komen, met het feit dat ze anders, bij het leerproces tegen teveel dingen zou zijn aangelopen bij het regulier onderwijs, wel moesten er op kort termijn nog veel geregeld worden, zoals aanvraag van het vervoer bij de gemeente, een overstap naar een ander BSO bij Sovak, Waarvan ook hier een indicatie aangevraagd moest worden bij de gemeente, en uiteraard ook de aanvraag voor het speciaal onderwijs, al met al een hoop geregeld toen, maar blij dat we deze stap toen hebben gezet.


Inmiddels zit ze nu in groep 3 van het speciaal onderwijs, wat ik mooi vindt, is dat ze ook echt het leerstof aanpassen aan het niveau van het kind, althans dit wordt geprobeerd.


Afgelopen weken vonden er opnieuw evaluatie gesprekken plaats op allerlei plekken, waar werd besproken hoe het nu gaat, Isa heeft veel vooruitgang gemaakt wat betreft in het praten zelf, en motorisch maakt ze zeker ook sprongen, zolang ze vetrouwen heeft in zichzelf! Alleen het leren zelf en haar focus en aandacht hierbij houden zonder afgeleid te raken, van alles wat ze ziet en ook snappen, wat er van haar verwacht wordt, vraagt momenteel een hoop aandacht! Dit kregen we van ieder terug te horen! Het gene wat we vooral hoorde; Isa is een vrolijk meisje, maar snel afgeleid door verschillende prikkels vanuit haar omgeving, Voelt zich ook niet altijd begrepen door anderen, wat frustraties opleverd, of doordat er teveel prikkels zijn, is haar enige strategie huilen, ze is nog niet altijd goed verstaanbaar, maar maakt vooruitgang, ook met haar binnen schoenen is vooruitgang te zien, en lijkt ze meer te durven dan eerst! Wat betreft het leren haalt ze letters en cijfers door elkaar, en ziet er heen logica in.. Al met al zijn ze nu aan het uitzoeken hoe we haar op de juiste manier op alle gebieden, tegemoet kunnen komen..

 Ik heb de gesprekken aangehoord, verslagen gelezen, en voel nu pas eigelijk wat het met mij als ouder doet.. en begin aan mijzelf te twijfelen.. heb ik gefaald als moeder, had ik niet meer kunnen doen.. dit zijn dingen die in MIJN HOOFD rondspoken. Al langer vraag ik me ook af of er niet meer aan de hand is, wat maakt hoe ze nu is, en waardoor ze moeite blijkt te hebben met veel dingen.. hierdoor hebben wij in overleg met ook het ziekenhuis en school besloten om nu gezien ook haar leeftijd nu echt te gaan kijken naar eventuele diagnoses.. ik heb de doorverwijzing gehad voor een praktijk bij een kinder psychiater, en talloze lijsten aan aanvraag, verslagen, en vragenlijsten ingevuld in de hoop dat wij als ouder, school onze dochter tegoed kunnen gaan komen! Hopelijk wordt er min of meer een oorzaak gevonden, waardoor ook wij meer handvaten hebben, zo ook voor thuis, voor de momenten dat we zien dat het voor Isa, teveel wordt en ze overprikkeld is wat zich uitt in frustratie, vermoeidheid en verdriet, of zoals ze het zelf omschrijft, het is druk in mijn hoofd..


Wordt vervolgd..


Trending op Mamaplaats: Het leven na 2 miskramen

's avatar
1 jaar geleden

Echt een super herkenbaar verhaal. Exact de situatie met onze dochter van 5 jaar. Wij gaan ons nu hard maken voor een second opinion om hopelijk eindelijk een keer duidelijkheid en handvatten te krijgen. Succes met jullie zoektocht!

's avatar
1 jaar geleden

Onze zoon zit nu sinds bijna anderhalf jaar op het speciaal onderwijs. Hij doet het zooo goed. Onze grootste angst was dat hij in een andere plaats naar school moest en vriendjes en vriendinnetjes achter moest laten. De eerst ochtend kokhalzend op de bank gezeten. Hij was zo nerveus.

's avatar
1 jaar geleden

De tweede dag ging hij fluitend naar school e kwam terug vil verhalen. Dat is nu nog steeds zo. Geniet van zijn vooruutgang. Trots als een pauw op onze vent!!

's avatar
1 jaar geleden

Lieve Saskia, als ik jou was, zou ik vooral heel trots zijn op jezelf!!!! De stappen die allemaal genomen worden en alles wat je over je dochter hoort, dat is niet niks. En toch ben je er voor haar, doe je alles wat je kunt. Er zullen vast en zeker dingen zijn waarvan je denkt dit had ik achteraf beter anders kunnen doen, maar achteraf praten is voor iedereen makkelijk ;) Zelf heb ik HBO pedagogiek gestudeerd, gewerkt op het voortgezet speciaal onderwijs en dus heel wat ervaring met de ontwikkeling en opvoeding van kinderen/ jongeren. Maar met eigen kinderen komen daar ook je emotie en moedergevoelens bij en dat maakt het soms ook juist veel moeilijker en ingewikkelder. Wat ik wil zeggen: op papier of achteraf lijken situaties vaak een stuk makkelijker dan ze zijn. Je doet het goed als moeder en het is superknap om je open te stellen/kwetsbaar op te stellen voor hulp rondom je dochter! Ik wens je heel veel liefde en kracht, en hoop dat jullie snel de juiste begeleiding en handvaten krijgen voor jullie dochter! Liefs, Marleen

's avatar
1 jaar geleden

Wat een super lieve en prettige reactie voor de moeder 😊

's avatar
1 jaar geleden

Wat een herkenbaar verhaal. Zelf ben ik werkzaam in het speciaal onderwijs en zie ouders vaak het gevecht met zichzelf hebben. Het is echt een vorm van rouwen, ook al opent het weer nieuw deuren en geeft het mooie kansen. Je doet het super als moeder, zeker omdat je goed kijkt en luistert naar jezelf en je lieve Isa. Je mag trots zijn op jezelf en je prachtige dochter. Ze gaat zich ontwikkelen via een andere lijn, maar ook daar kan je al je doelen uithalen! 🥰

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Saskia 1990?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.