Snap
  • Kind
  • mamaplaats
  • testen
  • Corona

Kinderen laten Testen ja of nee?

"Stomme corona"!

Al een jaar zitten we met, zoals onze kinderen zeggen, die Stomme corona! Zo lang hebben we er in de directe omgeving (binnen de familie) ook nog niet mee te maken gehad al die tijd. 

Maar als je kinderen naar school en opvang gaan dan weet je dat het niet meer de vraag is óf je ermee te maken krijgt maar wanneer?

En de vraag die ik mezelf steeds stel: ga ik mn kids die ellende aandoen van testen? Telkens was mijn antwoord NEE, dat ga ik niet doen. Dan maar in quarantaine. 

Totdat....

We dat ene telefoontje kregen van de opvang. "Afgelopen vrijdag is R. bij de bso wezen oefenen en daar is iemand positief getest op Covid, of jullie hem kunnen ophalen. En oh ja, morgen is dan al dag 5, dan zou je hem kunnen laten testen". 

Ineens dacht ik aan mn antwoord op de vraag die ik me al die maanden al eens eerder stelde, maar nu dacht ik alleen maar: als hij het heeft wil ik het weten! Sorry lieve schat, maar we gaan toch kijken of je niet ook die STOMME CORONA hebt. 

Zo gezegd zo gedaan: afspraak gemaakt en here we go. Hoe bereid je een kind van 3 hierop voor? Ja ze gaan net als bij de tandarts met een stokje in je mond, en oh ja ook in je neus 🙈 Mama was nog zenuwachtiger dan "de patiënt" zelf. 

Maar Ow wat was ik trots op hem, even een paar traantjes bij dat stokje in je neus maar na de sticker was alles weer goed. Goed gedaan Kanjer! En gelukkig een negatieve test. Op naar de kindjes de volgende dag! 💪