Snap
  • Voeding
  • Kind
  • In de schijnwerpers
  • gezondheid

Hoe verleid je kinderen gezond te eten?

Een open deur natuurlijk: je kind vroeg leren wat gezonde gewoontes zijn betekent helpen een gezond voedingspatroon te ontwikkelen. Het resultaat? Een kind dat groeit tot en fitte en sterke volwassene. Online diëtist en afvalcoach Jonathan Klaassen heeft een aantal tips hoe je je kind verleid om gezond te eten. Vertel het Jonathan, maak ons gezond!

Tip 1: goed voorbeeld doet volgen
Allemaal leuk je kind vertellen hoe je gezond moet eten, maar als je zelf niet het juiste voorbeeld geeft dan komt de boodschap niet aan. Eet jij gezond dan zal je kind dat kopiëren, kinderen doen immers na wat ze zien bij hun ouders. De opdracht: zelf het goede voorbeeld zijn!

Tip 2: zorg voor een gezonde omgeving
Als er iets invloed heeft op hoe je kind eet is het de omgeving thuis wel. Is je keuken gezond in gericht dan zal je kind sneller verleid worden gezonde keuzes te maken. Dit werkt natuurlijk ook andersom: ligt je huis vol met ongezonde snacks dan gaat je kind dat eerder pakken. 

Tip 3: maak duidelijke afspraken
Maak goede afspraken rondom bijvoorbeeld snoepen of extra eten zodat je kind weet waar hij/zij aan toe is. Rust, regelmaat en reinheid zullen we maar zeggen! Dit geeft houvast en rust voor jou en je gezin en geeft minder zeuren en strijd. Eten doe je aan tafel, als tussendoortje neem je groente of fruit en bijvoorbeeld in het weekend mag je iets lekkers. Spreek ook af wat je doet als er speelafspraakjes zijn. Wat mag er wel of niet gesnoept worden als je kind iemand mee naar huis neemt?

Tip 4: laat je kind vaak proeven
Kinderen moeten wennen aan nieuwe smaken, pas na 10 tot 15 keer proeven zijn kinderen gewend aan een nieuwe smaak. Geef dus niet gelijk op!

Wil je nou meer tips over voeding? Volg
Jonathan Klaassen


Jonathan Klaassen
Jonathan Klaassen is online diëtist, afvalcoach en auteur. Hij coacht zijn cliënten online, zodat je op elk moment bij hem kunt aankloppen. Hij leert ze om af te vallen zonder dieet met als resultaat: gewichtsverlies, een betere gezondheid, meer energie en zelfvertrouwen! Klik hier voor meer informatie.

ByNikita's avatar
1 jaar geleden

Hé chill deze tips! Thanks :)

's avatar
1 jaar geleden

Alsjeblieft!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Jonathan Klaassen?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.