Snap
  • Kind
  • lezen
  • herfst
  • boekentips

Dé leukste voorleesboekjes over de herfst!

Weet jij nog meer leuke boeken over de herfst? Laat het ons weten!

Om nog meer in de herfstsferen te komen, hebben wij de leukste voorleesboekjes over de herfst opgezocht. Want boekjes lezen is enorm belangrijk voor de ontwikkeling van jouw kind. Kinderen leren zich beter concentreren en het stimuleert de fantasie. En daar kun je al heel vroeg mee beginnen! 

Daarom hier dé leukste voorleesboekjes over de herfst, per leeftijdscategorie. Veel plezier met lezen! 

0 tot 2 jaar

Het is herfst - Rotraut Susanne Berner

Er valt zo veel te ontdekken in dit prachtige herfstkijkboek! Tientallen personages beleven grote en kleine avonturen in een herfstig landschap. Het stadsfeest is een mix van dans en muziek en in het cultureel centrum is er een pompoenwedstrijd. De kinderen wijden hun nieuwe school in met een grote lampionnenoptocht.

Snap

Bobbi in de herfst - Monica Maas

Bobbi ontdekt samen met zijn vriendjes hoe leuk de herfst is. Lekker spetteren in de plassen, en kastanjes en mooie bladeren zoeken in het bos. Bobbi roept: 'Kijk naar die blaadjes. De wind blaast alles in het rond. Wat hebben ze een mooie kleuren ze vallen zomaar op de grond.' Bobbi in de herfst past prima bij de andere delen over Bobbi en de seizoenen, 'Bobbi in de winter', 'Bobbi in de lente' en 'Bobbi in de zomer'.

Snap

3 tot 4 jaar 

Anna en de herfst - Kathleen Amant

Een vrolijk en leerrijk verhaal over een avontuurlijke herfstdag. Voor peuters vanaf 30 maanden, met de wereld rondom het kind als thema. De blaadjes vallen van de bomen. Het is herfst! Anna heeft haar laarsjes en regenjasje aan en helpt papa in de tuin. Daarna gaan ze samen op ontdekkingstocht in het bos. Anna rent door de blaadjes en stampt door de plassen. Maar dan begint het plotseling hard te waaien. Snel naar huis, voor de wind hen wegblaast!

Snap

Kikker en de kleuren - Wilma Degeling

Kikker begrijpt er niets van. Waar is al het groen gebleven? Hij kijkt en zoekt. En hij zoekt en kijkt. Overal dwarrelen gele en bruine bladeren van de bomen. Nergens vindt hij nog bloemen in vrolijke kleuren. Hier wil Kikker meer van weten. Wat is er aan de hand? Zal dit ooit nog goed komen? En zijn eigen vel, blijft dat wel groen? En waarom maken zijn vrienden zich nergens zorgen over?

Snap

5 tot 6 jaar

Ridder Milan op avontuur in de herfst - Ruth Brillens

Een warm herfstverhaal over vriendschap en onbekommerd speelplezier. Voor kleine ridders en jonkvrouwen vanaf 5 jaar. Milan gaat samen met zijn mama en papa in het bos wandelen. Hij springt heerlijk in de plassen, maar er is niemand die mee wil doen. Gelukkig ontdekt Draakje een spoor tussen de bladeren. En zo wordt de wandeling toch nog een spannend herfstavontuur met een nieuw speelkameraadje!

Snap

Twee vechtende eekhoorntjes - Rachel Bright

'Twee vechtende eekhoorntjes' is een grappig prentenboek met een wijze les: waarom ruziemaken als je ook samen kunt delen? De eekhoorntjes Eduard en Reinier zijn druk bezig hun wintervoorraad aan te leggen en hebben allebei hun oog laten vallen op de állerlaatste dennenappel in het bos. In het spannende gevecht dat volgt gaan de eekhoorntjes zelfs zo ver dat ze hun eigen leven in gevaar brengen om de dennenappel te bemachtigen. Dat kan nooit goed gaan…

Snap

7 tot 8 jaar 

Verhalen van de boze heks - Hanna Kraan

In het bos woont de boze heks. Met nadruk op boze, omdat ze meestal een verschrikkelijk humeur heeft. Dan rent ze razend en tierend door het bos en tovert ieder dier om dat ze op haar weg tegenkomt. Op een dag verzinnen de dieren een list om de heks voor een tijdje het bos uit te krijgen. Deze list lukt en eindelijk kunnen ze nu rustig buiten lopen. Maar ze beginnen zich al gauw te vervelen. Het is gewoon saai zonder heks…

Snap

De herfst van de kleine gans - Elli Woollard

Een hele mooie zomer lang ging een Kleine Gans haar gang. Ze speelde, zwom en ze genoot. Ongemerkt werd ze sterk en groot. De bomen begonnen te verkleuren. Kleine Gans voelde: er gaat iets gebeuren. Kleine Gans trekt door het bos en vraagt al haar vriendjes wat zij doen als het herfst wordt. Als ze probeert hetzelfde te doen, lukt dat niet of voelt het niet goed… Maar dan trekt er een vlucht ganzen over en weet ze wat haar te doen staat! Een seizoensverhaal over het ontdekken waar je thuishoort.

Snap

Weet jij nog meer leuke boeken voor de herfst? Deel de naam + schrijver van het boek in de reacties!


Leestip: 9 tips om de herfstdip te overwinnen!

Mamaplaats's avatar
11 maanden geleden

Weet jij nog meer leuke boeken voor de herfst? Deel de naam + schrijver van het boek in de reacties!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mamaplaats?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.