Snap
  • #kinderfeestjes
  • Verjaardag
  • tips
  • hiephiephoera
  • jarig
  • kinderfeestje

De leukste tips voor kinderfeestjes

Kinderfeestjes voor iedereen met een groot óf klein budget

Tips voor leuke kinderfeestjes!

Wij zijn Susanne (37) en Michelle (29). Van 12,5 jaar schoonzussen naar vriendinnen en samen hebben wij het Instagramaccount Pip en Pia op de kaart gezet. Met onze 8 kinderen in de leeftijd van 2 tot 16 jaar ondernemen wij de leukste dingen.

Ons account is ontstaan in de coronatijd waarop wij ouders tijdens de lockdown wilden inspireren dat er nog genoeg mogelijk was om te ondernemen met je kinderen. De natuur is namelijk altijd toegankelijk en we hebben de mooiste natuurspeeltuinen ontdekt. Maar niet alleen natuurspeeltuinen, ook delen wij allemaal andere leuke uitstapjes voor ouders met een groot of klein budget. Toegankelijk voor iedereen, want als moeder van een kindje met een beperking let je weer op andere dingen.

Susanne is te volgen op @deblomsteeltjes en kinderboekenschrijfster van het kinderboek  ‘Een Syndroom’. Geïnspireerd geraakt door haar jongste dochter met het Syndroom van Down. Iedereen is anders, daarom is een Syndroom heel gewoon. Een kinderboek met kindertekeningen om kinderen te inspireren hun eigen verhaal te tekenen.

Michelle is een alleenstaande moeder van twee meiden, werkt in de pleegzorg en heeft een eigen praktijk @filosophia.healing. Hier geeft zij sessies in Body Remembers Trauma therapie (BRTT) en Trauma Release Breathwork (TRB). Dit is een lichaamsgerichte therapie om van spanning, stress en trauma af te komen zonder te hoeven praten.

Wij hebben met al onze kinderen al veel kinderfeestjes moeten organiseren en daarom willen wij jullie wat inspiratie geven. Ook hebben wij onze volgers op Pip en Pia om hun ideeën en foto’ s gevraagd om zo een mooie complete lijst voor jullie te maken. Het is altijd een drukke tijd rondom verjaardagen en veel gedoe, dus hoe fijn is het om elkaar te kunnen helpen met leuke tips! Sla deze blog dan ook op zodat, wanneer het tijd is voor een feestje, je weet waar je je inspiratie vandaan kan halen.

Hier komen onze kinderfeestjes ideeën:

1. Lekker naar buiten gaan het bos in, schatten zoeken met een schatkaart. Hutten bouwen en picknicken in de natuur. Ook geschikt voor in de winter te combineren met marshmallows roosteren boven een kampvuur.

Kijk op Pip en Pia voor de leukste natuurspeeltuinen maar een bos of park in de buurt kan natuurlijk ook.

2. Knutselactiviteiten. Kinderen hebben niet veel nodig. Knutsel met elkaar de mooiste dingen in elkaar en koppel hier een leuk thema aan, bijvoorbeeld een Mario Kart thema. Er is vast iemand in de omgeving die je met het knutselen kan helpen, misschien een scholier die dit als bijbaantje doet. In Sliedrecht heb je Dena’s kinderfeestje maar er zijn vast genoeg pubers die dit leuk vinden om te doen voor een kleine vergoeding. Op www.bakerross.nl kan je allemaal leuke knutselspullen vinden op thema maar de Action of Ali Express is natuurlijk ook altijd handig (en goedkoper).

3. Discofeestje. Maak het huis donker, leen of huur een discolamp en draai leuke kindermuziek. Met wat chips, snoep en glowsticks (Action) is dit een gegarandeerd succes. Heb je hier thuis geen ruimte voor, kijk dan of er mogelijkheden zijn in een buurthuis in de omgeving. Vaak stellen zij een ruimte (gratis of voor een kleine vergoeding) beschikbaar voor kinderfeestjes. (Omgeving Sliedrecht, denk aan Pand 33 of het Creatief centrum).

Ken je toevallig een dansjuf uit de buurt, vraag dan of zij langs wil komen om de kinderen een te gekke dans te leren! Omgeving Sliedrecht: Kim Pool van Danslessen Sliedrecht organiseert leuke dansfeestjes.

4. Hollands next top model kinderfeestje. Trek je mooiste kleren aan, haar in de lak en make-uppen om vervolgens prachtige modellen foto’s van elkaar te maken. Laat iemand de foto’s afdrukken (bij bijvoorbeeld de Kruitvat of de Hema) terwijl de kinderen ondertussen de fotolijstjes kunnen versieren. Vervolgens gaan de kinderen met een super leuke foto in een fotolijstje en herinnering naar huis.

5. Oud-Hollandse spelletjes blijven altijd super leuk. Denk aan koekhappen, sjoelen, ezeltje prik, zaklopen, spijkerpoepen, blik gooien en boter kaas en eieren. Doe wat plastic folie over de tafel en gooi de tafel vol met patat, snacks en saus en laat de kinderen zo hun patatjes eten met elkaar.

6. Organiseer een high tea. Laat ze zelf hun cupcakes versieren en bak koekjes. Verzamel scones, chocolaatjes, maak sandwiches en andere lekkere dingen om dit vervolgens gezellig met elkaar de tafel te dekken en alles samen op te eten.

7. Cultureel uitstapje. Denk aan musea of kastelen. Een kinderfeestje op bijvoorbeeld Slot Loevesteijn en laat iedereen verkleed komen als ridders en prinsessen.

8. Lasergamen op een eigen verzonnen locatie. Bij Lasergun to go kan je laserguns huren om zelf een super toffe wedstijd te houden tussen elkaar.

Ook kan je bij Lasergun to go een suikerspinmachine huren, dit maakt het feestje helemaal compleet!

9. Escaperoom thuis. Verzin zelf de leukste raadsels in een slaapkamer of schuur of huur een escaperoom pakket.

10. Bootcamp feestje, laat de kinderen hun sportkleren aantrekken en ga naar een veldje. Verzin daar leuke spelletjes, denk aan tikkertje, maak kikkersprongen, hinkelen, sprintje trekken etc. De kinderen kunnen lekker hun energie kwijt en zijn ook nog eens gezond bezig!

11. Sieraden maken. Koop leuke kraaltjes bij bijvoorbeeld de Action en maak met elkaar de mooiste armbanden.

12. Poppentheater. Knutsel van pollepels, oogjes, verf, stiften, stof en wol de mooiste poppen. Hang een doek op en verdeel de kinderen in twee groepen. Laat elke groep een verhaal bedenken en dit opvoeren voor de andere groep. Veel plezier gegarandeerd!

13. Slaapfeestje, dit spreekt voor zich. Je zal zelf waarschijnlijk ook niet veel slapen deze nacht, maar gelukkig is het maar voor één nachtje.

14. Thuisbioscoop, zet een leuke film op en popcorn erbij. Leg een matras en kussens op de grond en creëer zo je eigen filmzaal.

15. Heb je geen tijd om veel voor te bereiden of de ruimte om het thuis te doen, dan kan je natuurlijk ook altijd hiernaartoe gaan:

- Monkeytown/ Ballorig (neem wel oordoppen mee hihi)

- Jump XL 

- Lasergamen

- Glow midget golf

- Bioscoop

- Disco zwemmen

- Skateland

- Bowlen

- Indoor klimmen

- Skate Fever in Rotterdam

- Escaperoom

- Bounce valley

- Schaatsbaan

- Villa Zebra (2-6 jaar)

- Play-in Utrecht

- Kids Wonderland in Molenschot

- Plaswijckpark

- Dierentuinen

- Snow world

- Klimbos

- Pannenkoekenrestaurant

- Circusschool

- Benschop Speelplezier in Nieuwland


Leestip: 10x de leukste stijlvolle speelkleden

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Pip en Pia?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.