Snap
  • Kind
  • waterpokken
  • Jeuk
  • Kriebel
  • Kinderziektes

Daar zijn ze dan eindelijk!

Het avontuur der waterpokken..

Elke maand heerst er van alles op het kinderdagverblijf, handmondvoetziekte, 5e ziekte, 6e ziekte, waterpokken. Maar behalve de snottebellen, nam Fenne er nooit wat van mee. We hebben zelf zoiets van, hoe eerder hoe beter! Noud heeft een paar maanden terug een hele milde vorm van de waterpokken gehad, dus hopelijk blijft het bij hem daar bij.

Nu is zijn zus bijna 4 en heeft ze nog geen kinderziekte gehad. Tot gister. 

Twee weken terug gingen op verjaardagsvisite bij vrienden. Hun oudste had de waterpokken, dus we zeiden al lekker knuffelen met elkaar. En ja hoor nu 2,5 week later zijn ze daar!

We hebben haar nog niks verteld, ze heeft wel wat "kriebels" en het zit voornamelijk nog op haar rug, nek en hoofd, dus ze ziet ze zelf nog niet. Vanochtend werd ze om 5.30 uur wakker. Haar luier zat niet lekker, ze had kriebel op haar billen.. Als ze door heeft dat ze de waterpokken heeft, gaat het feest beginnen hier!

De havermout en kidsclin liggen al maanden in huis

De havermout en kidsklin liggen al maanden in huis voor het geval dat. Op naar dit avontuur, ons krentenbollen avontuur! Jullie nog tips wat nog meer goed kan helpen bij de waterpokken? Hoe oud waren jullie kindjes en hadden ze er veel last van? Vrijdag gaan we een weekje naar Bollo dus hopelijk hebben we dan het ergste gehad! 

4 jaar geleden

Tips: de kidsklin heb je al! Dat is de eerste tip! Badje met havermout/zemelen buiten zetten ? Nageltjes knippen. Mijn oudste was 13mnd, had er een paar. Maar die gingen ontsteken en kreeg er bovendien oorontsteking bij. Mijn 2de was bijna 5 jaar, zat er van top tot teen onder maar betrekkelijk weinig last van. M'n 3de was 3,5 jaar. Zat van top tot teen er onder. Alles ging ontsteken en ze is er heel ziek van geweest. Ik schrik niet gauw, ben ook nogal nuchter ingesteld, maar dit was echt niet grappig meer... Vriendin van mij heeft het er nog over: nog nooit kind mee gemaakt dat er zo ziek van was ...