Snap
  • #eerste2dagen
  • #PMCUtrecht
  • #Kinderoncoloog
  • #Onderzoeken/scans
  • #Chemo?

#52: Het Begin van de ziekte

Hoe het begon dat wij erachter kwamen dat Milan ziek is.

Maandag 20-11-2023:

Afgelopen oktober (4-10) moest Milan voor zijn 2 jaarlijkse controle naar ziekenhuis. Zijn urine was niet goed. De week erop nog een keer inleveren en ook die was niet goed waardoor de kinderarts belde dat hij een uitgebreider onderzoek wou. Dus bloedprikken en echo maken. Uiteindelijk was die afspraak vandaag 20-11. Om half 2 moest Milan bloedprikken nou dat werd 13:45 uur. Terwijl hij om 14:00 uur de echo had. Gelukkig werd Milan snel naar binnen geroepen en werd er gekeken. Ook werd er gekeken op plekken waarvan ik dacht daar zitten zijn nieren niet. (Plek longen). Daarna moest hij gaan plassen want dat mocht Milan vanaf 11:45 uur niet meer. Het duurde best lang dat de echoscopiste terug kwam. Uiteindelijk toen hij terug kwam nog een keer gekeken en hij zei: ik wil dat jullie even in de wachtkamer wachten want ik ga even overleggen met de kinderarts. Toen na 10 min wachten in de wachtkamer werden wij weer naar binnen geroepen met de mededeling dat de kinderarts Milan wil zien want er is iets niet goed. Wat kon hij of mocht hij niet zeggen hij was natuurlijk geen arts. Dus wij met zijn 3e naar boven want Benthe was op de BSO. Daar kwamen wij bij gynaecoloog/kinderarts dr Bunt. De deur werd dicht gedaan en moesten gaan zitten. Hij zei wij hebben iets gezien op de echo en weten niet wat het is. Wij moeten jullie doorsturen naar een ander ziekenhuis (?) huh ander ziekenhuis. Dus ik zei maar is de nier dan groter en kleiner als toen met zijn geboorte. Nou er zit iets op de nier en we vermoeden een tumor. BAM die kwam ff binnen!!! Wij gaan jullie met spoed doorverwijzen naar het Prinses Máxima Centrum! Voor verdere onderzoeken en een diagnose. Ze zullen je vandaag of morgen bellen en deze week nog naar toe moeten. BAM met dit kut nieuws weer naar huis. Met een kop vol vragen waar ze nog geen antwoord op kunnen geven want ze weten niet wat het is!

Dinsdag 21-11-2023:

Om 10:48 uur gaat de telefoon. Anoniem, ik denk oo dat is snel. Is het dokter de Moor onze eigen kinderarts van het ETZ-Tilburg. Super lief dat hij nog even belt. Hij is ontzettend geschrokken op wat er gister op de echo is gezien. Wie niet? Hij zei ja Prinses Maxima heeft al contact gehad met ons ziekenhuis en hebben nu alle gegevens binnen van Milan en jullie zijn nu ook compleet overgedragen aan het PMC.
Om 12:15 uur weer telefoon en nu was het het PMC ziekenhuis met een afspraak die al gemaakt is voor aankomende donderdag 23-11-2023! Super snel maar er zit ook spoed achter. Wij moeten wel kleding meenemen want als Milan ziek word of in een keer verhoging/koorts krijgt moet hij blijven. Die dag staat in teken van vele en zware onderzoeken. Zie hieronder. Donderdag worden wij om 07:50 verwacht en om 10:40 uur staat dan het laatste gesprek mits er niks tussendoor komt.

Schema donderdag 23-11-2023:

Beste Milan en ouder(s)/verzorger(s) van Milan van Rooij,

Jullie ontvangen onderstaand informatie over afspraken die gepland zijn in het Prinses Máxima Centrum. De receptionist in de centrale hal verwijst jullie naar de juiste etage. We ontvangen jullie daar graag bij de balie waar de doktersassistent jullie verder helpt. Lees de afspraaktijden en kom alsjeblieft op tijd.

Afspraken

Donderdag 23 november 2023 07:50 uur (Kinder)infuusteam

- Bij het afnemen van bloed of plaatsen van een infuus gebruiken wij verdovende zalf (Emla) om pijn of ongemak tegen te gaan. Daarom krijgen jullie twee afspraken. De eerste afspraak is voor het plakken van de Emla-pleister. Dan bespreken jullie samen met het Kinderinfuusteam hoe het kind goed begeleid kan worden. Bij de tweede afspraak (als de zalf is ingewerkt) wordt de bloedafname gedaan en/of het infuus geplaatst.

Donderdag 23 november 2023 08:30 uur Röntgenfoto

- borstkas

balie 2e etage

Donderdag 23 november 2023 08:45 uur Echo

- buik

LET OP! Voor dit onderzoek is het van belang vanaf 2 uur vóór het onderzoek niet meer te eten/drinken. Een paar glazen water of thee (zonder suiker) mag wel. Zie eventueel bijgevoegde folder voor meer informatie.

balie 2e etage

Donderdag 23 november 2023 09:50 uur (Kinder)infuusteam

- bloedafname

Donderdag 23 november 2023 10:40 uur Kinderoncoloog


Lees hier het volgende deel


Leestip: Mijn lieve dochter Faylinn; zo klein en zo sterk

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mama Van Milan & Benthe?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.