Snap
  • zwangerschapsverlies
  • Stilgeboren
  • Relatie
  • Overledenkind
  • Verlies

Het verlies van Tobias kostte bijna onze relatie

"Als een andere man voorbij komt waarmee ik kan praten, ga ik weg!"

Toen Tobias overleed waren Erik en ik bijna 18 jaar samen. Wij kregen verkering toen ik 16 jaar was en we zijn vanaf dat moment bijna onafscheidelijk geweest. Erik was mijn rots in de branding en dat is hij nog steeds. Zo ook na het overlijden van Tobias, maar daar was ik ineens niet zo blij meer mee. Na het overlijden van Tobias gingen Erik en ik totaal anders om met zijn geboorte, zijn overlijden, zijn afscheid, ons verdriet, onze gevoelens. Ik kende Erik zo goed, maar de Erik die ik zag na het overlijden van Tobias was niet de man die ik wilde. 

Hij was en is nog steeds onze rots in de branding, maar ik was daar niet zo blij meer mee

Nu (2023) weet ik dat Erik de rots in de branding was voor het gezin en door hem konden we overleven. Toen (2020) snapte ik niet dat hij door kon gaan met zijn leven alsof er niets gebeurd was, alsof hij gevoelloos was voor wat er was gebeurd. Ik wist zeker dat hij iets voelde, maar hij ontkende het. Nu begrijp ik dat dat zijn manier van overleven was, maar het had ons wel bijna onze relatie gekost. Ik dreigde zelfs bij hem weg te gaan in de hoop hem hiermee te kunnen bereiken en dat hij dan zijn emoties zou laten zien. 

Als er iemand anders voorbij komt waarmee ik wel kan praten, ga ik bij je weg!

Ik vertel dit omdat ik weet dat er heel veel ouders zijn die door het verlies van hun kind worstelen in hun relatie. Vandaag is het Valentijnsdag en ik hoop dat ik met het delen van mijn verhaal andere ouders hoop houden op meer verbinding met je partner en handvaten voelen om met deze moeilijke struggels om te gaan in het leven na verlies van een kind. Ik vind het daarom ook extra belangrijk hier aandacht aan te geven. Dit doen wij ook tijdens concert Altijd Verbonden. Hoe zorg je voor meer verbinding met elkaar als je elkaar niet begrijpt in een relatie of met je omgeving. 

Als wij met elkaar in gesprek gingen, hadden we alleen maar ruzie. Erik had alle begrip voor mijn gevoelens en emoties en was dus echt een super lieve man, maar ik had geen begrip voor zijn manier van er (niet) mee omgaan. Iedereen zei tegen me: Blijf met elkaar praten. Maar wat als dat alleen maar ruzie oplevert? 

Blijf vertrouwen houden in elkaars intenties en liefde

Mijn advies is: Hou elkaar vast en blijf vertrouwen houden in elkaar. In elkaars intentie en liefde. De weg naar praten is soms lang en de stapjes die wij hebben gemaakt was terug naar pure omarming zonder woorden om uiteindelijk te kunnen praten.


.“Hou me vast.

Soms wordt het allemaal eventjes te veel en bij jou zijn is dan alles wat ik wil.

Vraag me niets, zeg me niets.

Sla je armen om me heen,

praat niet met me, hou me stevig vast.

Woorden schieten toch te kort,

als ik m'n hart bij jou uitstort.

Praat niet met me, hou me stevig vast”

Hou me vast van Volumia



Ik vind het belangrijk dat er aandacht is voor het leven na het verlies van een kind. Een kind verliezen is al erg genoeg, maar veel ouders verliezen naast hun kind vaak nog veel meer. Denk aan je relatie, werk, familie, vriendschappen. Omdat ik ouders graag wil steunen in het leven na verlies, ze houvast wil geven om zoveel mogelijk extra verlies te voorkomen, organiseer ik Concert Altijd Verbonden. Voor meer verbinding in de strijd tegen eenzaamheid en onzekerheid na verlies en vertrouwen in de verbinding met je overleden kind, jezelf en elkaar.

Altijd verbonden met je overleden kind, jezelf en elkaar

Snap

Trending op Mamaplaats: "Hij wilde geen kindje op de wereld zetten"

's avatar
1 jaar geleden

Zo herkenbaar dit en goed dat jullie een manier hebben gevonden om elkaar niet kwijt te raken.

Joann123's avatar
1 jaar geleden

Bedankt dat je dit verhaal met ons deelt❤️

's avatar
1 jaar geleden

Graag gedaan ❤️

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Altijd_verbonden?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.