Snap
  • Relatie
  • Trouwen
  • Babybump
  • tegenslagen
  • Corona
  • Kanernogmeerfout

Gaan we trouwen? 1/2

Hoera we gaan trouwen.......toch?

Vorig jaar, terwijl ik zwanger was, ging M voor mij op de knieën........ik zei natuurlijk ja! Met de kanttekening dat ik éérst wou bevallen,  want zo'n mooie getailleerde jurk met een wally walrus buik zag ik niet zitten. Op zich ideaal, het is niet zo dat je een bruiloft "even" in 2 weken kan plannen en regelen.......

We prikten een datum: 02-07-2020 (want 20-02 en 02-02 was A: te kort dag en B: overal al sinds 1950 ofzo volgeboekt)

02-07 was verder niet speciaal, vooral praktisch.....zo zijn wij......want de bouwvak is nog niet begonnen, dus is niemand op vakantie én juli, dus vast mooi weer! Oh en een donderdag,  maar daarover later meer.

We wilden geen enorm feest met 500 mensen die op onze kosten komen zuipen en vreten waarvan je de komende 40 jaar van gemiddeld 475 mensen niks meer hoort.......

Dus het werd klein en intiem.......de huwelijkszaal kostte 600 euro (!!!) Een verkorte ceremonie, van 20 minuten, op donderdag 200.........met maximaal 20 gasten. Dat kwam mooi uit, een gasten quotum.  We kwamen al vrij snel op de 20 mensen met wie we dit wilden vieren en gingen niet voor een zaal met dj, maar voor een mooi statig restaurant in een gigantisch landhuis.

We gingen op visite bij bruidswinkels, en al snel had ik "de jurk" gevonden (na 3 afspraken bij 2 bedrijven, dus best netjes) en ja....die jurk was het duurste van de hele trouwerij......

Alles was geregeld, de jurk werd besteld en toen bleek ik ZWANGER!!!!!!! Oh nee! Met de bruiloft zit ik rond de 25 weken! Maar alles was al geregeld en vastgelegd,  dus ging ik toch trouwen met een dikke buik........de bruidswinkel gebeld of we met de jurk in de problemen zouden komen, maar dit was allemaal te vermaken, dus geen probleem.

Vol goede moed gingen we richting juli.........toen kwam onze grote vriend Corona zichzelf even uitnodigen op onze trouwerij.....de juwelier gebeld met de mededeling "hou de ringen maar vast, en graveer ze nog maar even niet." 

We hielden het nieuws omtrent de covid nauwlettend in de gaten en...gelukkig hadden we maar 20 gasten!!!

De jurk was besteld, het pak was gekocht, de jurk voor onze smurf in bestelling, de ringen lagen klaar, gemeentehuis geregeld, feestlocatie check, de trouwauto was betaald en niets kon meer fout gaan........toch?