Snap
  • Relatie
  • liefde
  • Liefdevol
  • Babyverlies

"Als we dit kunnen doorstaan, kunnen we alles aan"

Samen kregen wij een stilgeboren dochter, maar er gebeurde veel meer

Geen woorden kunnen beschrijven hoe ik mij voel. Hoe gelukkig hij mij maakt. Maar vooral hoe trots ik ben. En dan vooral trots op hem. Op wie hij is en wie hij is geworden. Samen zijn we zo ver gegroeid. Hij is mijn favoriete persoon. Diegene waarmee ik alles aan kan. Want als we dit kunnen doorstaan, dan kunnen we alles samen. Door hem heeft mijn eigen zelfvertrouwen ook toe genomen. Hij is altijd mijn schouder, steun en toeverlaat. Mijn bewondering en liefde is in die week nadat onze dochter Ilvy geboren is alleen maar toegenomen. En daar put ik zo veel kracht uit. Ik ben hem tot op de dag dankbaar voor wat hij voor mij en onze kinderen doet door er gewoon alleen al te zijn.

De meeste mensen denken dat het verlies van een kind de ouders uit elkaar drijft. Maar het kan ook anders. Het verdriet kan juist ook verbinden. Wij rouwen allebei op een andere manier. En dat is oké. Iedereen doet het op zijn of haar manier, als je elkaar iedere keer maar weer terug vind en ondersteunt. Je hebt allebei verdriet en rouwt samen. Maar dat hoeft niet te betekenen dat je dit ook continue samen moet doen.

Snap

Samen op de crematie van onze dochter

Ik heb voor mijzelf hierin gemerkt dat zelfliefde zo belangrijk is. Ik heb dit op nummer 1 gezet. Zelfliefde is een van de krachtigste dingen in het leven. Want als je van jezelf houd, kun je anderen ook laten zien hoe ze van je kunnen houden. Als je houd van jezelf zoals je bent, zullen een hoop dingen makkelijker gaan. Ik heb gemerkt dat daardoor de communicatie naar mijn partner alleen maar beter is geworden. We hebben nu aan een blik of een woord genoeg. Blijf altijd eerlijk met je partner en een open communicatie houden. Samen komen wij er wel. 

Voor nu wens ik je een fijne dag, avond of nacht. En alle liefde voor jou 💛

Liefs, Marjolein

Leestip: Deel 3: "Abortus van een drieling, maar het moest van mijn ouders"

's avatar
1 jaar geleden

Wat inspirerend. Dank je wel. Ik probeer momenteel een trauma te verwerken. Ik dacht alleen, maar mijn partner helpt mij door dik en dun 🥰

Paganinwe's avatar
1 jaar geleden

Heel veel sterkte en kracht. Hopelijk kan je alles verwerken en een plek geven 💜

Laura Hogendoorn - Hoofdredacteur Mamaplaats's avatar

Wat mooi dat je zo naar je partner kijkt! Ondanks of juist door deze moeilijke periode. Heel veel respect voor jou! Hou ons op de hoogte van hoe het gaat. Liefs, Laura

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Paganinwe?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.