Snap
 • rubriek
 • postpartum passie
 • seks na de bevalling
 • eerste keer seks na de bevalling

"Soms geef ik mijn man snel een pijpbeurt"

Postpartum passie: Moeders over de eerste keer seks na de bevalling

De eerste keer seks na de bevalling is altijd wel even een momentje... Want hoe gaat dat zijn zo nadat er een kind uit is geperst? Voelt het als opnieuw ontmaagd worden, is het beter of juist slechter? In Postpartum Passie deelt een mama over het leven tussen de lakens na de komst van de baby. 

Laura* (36) is 2,5 jaar geleden bevallen van haar tweede kindje, dochtertje Emma. Ze is 17 jaar samen met haar partner, waarvan 4 jaar getrouwd.  

 • Wanneer had je voor het eerst weer seks na de bevalling?
  "4 weken na de bevalling."

 • Locatie?
  "In bed."

 • Gepland of spontaan?
  "Spontaan."

 • Jouw initiatief of dat van je partner?
  "Van mijn partner."

 • Cijfer?
  "Een 7!"

Nooit lange en ruige seks

"Mijn eerste twee kinderen zijn geboren na een fertiliteitstraject. Mijn eerste bevalling was een erg nare ervaring. Ik had ernstige scheuren en de knip die gezet was, was slecht uitgevoerd. Door de zwelling barstte de wond open, wat mijn herstel aanzienlijk verlengde. Toch verliep mijn tweede bevalling heel goed en rustig, wat ervoor zorgde dat ik minder angst had om weer seks te hebben dan na de eerste keer. Bovendien was ik dit keer goed voorbereid. Ik had voldoende glijmiddel ingeslagen, waardoor de seks veel minder pijnlijk was. Het begon met wat voorspel en op een gegeven moment besloot ik: we gaan ervoor. Uiteindelijk was het een goede eerste keer na de bevalling. We hebben nooit hele lange en ruige seks, maar na de eerste bevalling duurde het ongeveer tien minuten en na de tweede bevalling zal het niet veel langer zijn geweest. Dat durf ik niet precies meer te zeggen."

Soms geef ik mijn man snel een pijpbeurt

Nachten zijn heilig met kinderen

"Na de bevalling is ons seksleven eigenlijk hetzelfde gebleven als daarvoor. De weg naar dit kindje toe verliep via een fertiliteitstraject, zij het minder intensief. Hierdoor voelde de seks ook natuurlijker aan. Bij onze eerste zwangerschap moesten we echt op een vastgestelde dag en tijd seks hebben, maar dat was nu niet meer nodig. Na de eerste keer had ik gelukkig ook niet het gevoel van: ik hoef voorlopig geen seks meer. Dat had ik na de eerste bevalling namelijk wel. Het was een fijne ervaring, maar met kinderen verandert je leven toch wel. Alles wordt minder spontaan en meer gepland. Soms geef ik mijn man snel een pijpbeurt; het gaat sneller en is makkelijker. De nachten zijn heilig als je kinderen hebt, dus we willen graag goed slapen. Seks hebben als de kinderen slapen, doen we daarom weinig, want dan zijn we zelf uitgeput haha."

Lees ook: 
Postpartum passie:"Glijmiddel is hét wondermiddel"