Snap
  • juffen- en meesterdag
  • basisschool
  • cadeautjes

Juffendag: wat geef je cadeau?

Meester- en juffendag staat weer voor de deur

Meester en juffendag is een bijzonder moment op veel basisscholen in Nederland. Het is de dag waarop de juffen en meesters van je kind in het zonnetje worden gezet. Vaak de laatste schooldag voor de schoolvakantie. Maar wat houdt deze dag nou precies in en wat geef je cadeau als dank? Wij helpen je op weg met wat leuke juffendag ideeën!

Op meester- en juffendag wordt er vaak een speciaal programma georganiseerd. Denk aan spelletjes, liedjes, lekkere traktaties en soms zelfs een themafeest. De dag is bedoeld om de leraren te bedanken voor hun inzet en hen te laten zien hoeveel ze gewaardeerd worden. Het is een feestelijke dag waar zowel de kinderen als de leraren van genieten. Vaak worden er ook knutselwerkjes en cadeautjes gegeven, wat de dag extra speciaal maakt.

Wat geef je cadeau op juffendag?

Het kiezen van een cadeau voor de juf of meester van je kind kan soms een uitdaging zijn. Je wilt natuurlijk iets geven wat persoonlijk en betekenisvol is. Hier zijn een paar ideeën die altijd in de smaak vallen:

  1. Zelfgemaakte knutselwerkjes: Een tekening of een knutselwerkje van je kind is altijd een hit. Het laat zien dat je kind moeite en liefde heeft gestoken in het cadeau.

  2. Planten of bloemen: Een mooie plant of een bos bloemen fleurt het klaslokaal meteen op en is een blijvende herinnering aan deze speciale dag.

  3. Lekkernijen: Denk aan zelfgebakken koekjes of een doosje bonbons. Lekkers wordt altijd gewaardeerd en kan eventueel gedeeld worden met de collega’s.

  4. Cadeaubonnen: Dit is misschien een wat praktischere optie, maar een cadeaubon voor een leuke winkel of café geeft de juf of meester de kans om iets leuks voor zichzelf te kopen.

  5. Persoonlijk notitieboekje: Een mooi notitieboekje waarin de juf of meester belangrijke notities kan maken of creatieve ideeën kan opschrijven is zowel nuttig als persoonlijk.

  6. Thee of koffie pakket: Een pakket met speciale theeën of koffies is altijd een fijn cadeau. Je kunt het ook combineren met een mooie mok.

  7. Boek: Als je weet dat de juf of meester van lezen houdt, is een goed boek altijd een fijn cadeau. Misschien zelfs een boek dat gaat over onderwijs of een ander interessant onderwerp.

Het belangrijkste is dat het cadeau uit het hart komt. Je hoeft geen fortuin uit te geven om iets te vinden dat de juf of meester van je kind zal waarderen. Het gaat om de gedachte en de waardering die je met het cadeau toont. Dus, wanneer juffen- en meesterdag weer op de kalender staat, kun je samen met je kind nadenken over wat voor leuks jullie dit jaar willen geven. Maak er een mooie en feestelijke dag van voor de leraren die iedere dag weer hun best doen om je kind iets nieuws te leren en te begeleiden in hun groei!

Lees ook: Juffendag. ....wat moet ik er nou mee