Snap
  • Nieuws
  • #kinderen

Vast in een hypotheek met vijf kinderen

‘Nee Sorry, u zit gevangen in uw hypotheek’.

Dit is wat ons letterlijk verteld werd door de Hypotheekshop.

Voor degenen die mij nog niet kennen en mij nog niet volgen, ik ben Susanne, getrouwd en moeder van vijf kinderen.

Je hoort het goed ‘VIJF’ kinderen, in de leeftijd van 0 tot 12. Terwijl de oudste naar de middelbare school gaat krijgt de jongste nog borstvoeding.

Sinds kort ben ik samen met mijn buurbrouw Marjolein (journaliste) begonnen met een magazine BijMaMa voor moeders met oog voor de natuur en duurzaamheid. Ik ben vastberaden hier een succes van te maken en dit heeft een reden. Ik sta met mijn rug tegen de muur en ik kan alleen maar vooruit. Er is geen geld voor een investering dus een nee bestaat niet.

Mijn man handelt in de biologische groente en fruit en tot een jaar geleden had hij hierin een eigen bedrijf. Na de geboorte van mijn jongste zoon (negen maanden geleden) gingen wij failliet! Alsof bevallen en een pasgeboren baby erbij nog niet heftig genoeg was.

Geloof mij als je altijd dag en nacht gewerkt hebt en aan het vechten bent geweest te blijven bestaan maar geen andere uitweg ziet is dit echt heftig. Ik heb zeker een paar maanden in shock geleefd en zit nog steeds in een overlevingsmodus om hier uit te komen.

Mijn man was gelukkig snel weer aan het werk en er was veel vraag naar hem, wat het gevoel van falen een beetje weg neemt. Ik ben op alle manieren gaan bezuinigen want ik heb een gezin met vijf kinderen. Gelukkig was ik al niet van het veel geld uitgeven en krijg ik veel leuke dingen dankzij mijn blog maar als je nu tips nodig hebt om zuiniger te leven moet je bij mij zijn.

Het is helaas niet alleen financieel wat er bij een fallissement komt kijken en het heeft een hele impact op het gezin en daarbuiten. Veel van deze emoties en verhalen heb ik dan ook gebundeld.

Nu willen wij onze maandlasten naar beneden halen door goedkoper te gaan wonen. Wij hebben best een hoge hypotheek vanwege een oude hoge rente. Wij hadden dus een afspraak gemaakt bij onze adviseur. Met het salaris van mijn man en mijn salaris als operatie assistente, (want ja dat doe ik er ook nog bij) er naar toe .

Ons salaris maakt alleen geen ene reet uit. Als je in een faillissement zit kan je niets veranderen aan je hypotheek om goedkoper te wonen. Zelfs als we dit niet meer kunnen betalen kunnen we hier niet weg om een goedkoper huis te kopen! We zitten gevangen in een hypotheek totdat het faillissement is afgerond en dit kan van horen zeggen wel een paar jaar duren.

Het zou alleen kunnen als we ons huis alleen op mijn naam zouden zetten en ik in mijn eentje een heel dik jaarsalaris ophoest.

Mijn man was aangeslagen en voelde zich schuldig. Door het faillissement zitten wij vast aan deze maandlasten en dat betekent voorlopig niet veel kunnen.

Ik herpakte mij en ben vastbesloten om van ons magazine BijMaMa een succes te maken. Ik belde de buurvrouw (mijn compagnon) dat ze zich moest vasthouden want we gaan volle kracht vooruit nog harder dan we al gaan!

Dit magazine is al zo bijzonder gaaf geworden met artikelen voor zwangeren tot aan ouders van tieners. Fysiotherapeuten, wetenschappers en Seksuologe hebben meegewerkt. Een moeder van een YouTube hit die vertelt hoe het is als je kind een YouTube kanaal heeft en het taboe doorbroken met een persoonlijk verhaal van een moeder die meerdere kindjes heeft verloren tijdens haar zwangerschappen.

Ik kan je vertellen dat dit magzine echt gaaf is en je niet zou zeggen dat wij dit nog nooit eerder hebben gedaan.

Ons volgende nummer in augustus is ook al helemaal gevuld met heftige en emotionele verhalen, artikelen van wetenschappers en bekende namen in de voeding want ook staan er in elke oplagen minimaal 7 super leuke vegetarische recepten.

Ik sta al versteld van hoe hard wij gaan en wat wij hebben bereikt. Dus hou je vast en hou ons in de gaten want hier komen wij! 

Geloof in jezelf is de eerste stap!

5 jaar geleden

Ja maar hij zei dat het niet kon. Misschien toch maar eens met iemand anders praten.

5 jaar geleden

Heb je ook geïnformeerd of je alleen de rente kan openbreken? Wij hadden een mega hoog bedrag aan rente en loste maar weinig af. Onze hypotheek zit ook helemaal vast maar konden wel de rente aanpassen van 5% naar 2,8% (incl boete)!! Dit scheelt ons maandelijks bijna 200 euro!! Bovendien zijn we ook het dubbele gaan aflossen, dus ook veel gunstiger naar verloop van tijd. Ik hoop van harte dat dit ook bij jullie kan!

5 jaar geleden

Ah zo! Bedankt nog voor die toelichting, benieuwd naar je volgende blog!

5 jaar geleden

Krachtig en sterk! Je mooist ook wel voor je gezin! En wat betreft bezuinigen en besparen, deel je tips graag!