Snap
  • Nieuws
  • rouw
  • Sterrenkindje
  • Vakantienaverlies

Vakantie na verlies

Ik dacht dat een vakantie me goed zou doen. Weg uit de vertrouwde omgeving, het “leven” dat even op een andere manier weer verder gaat.

Maar ik moet eerlijk zeggen dat het me zwaar valt. Thuis kan ik nog even jouw kamertje inlopen, echo foto’s bekijken, de ontvangen kaartjes lezen of gewoon even zitten kroelen met 1 van de 4 katten. Mijn beste maatje, Dux, een langharige grote sul van 2 jaar oud, wat een Maine Coon moet voorstellen maar eigenlijk meer een hond is, weet me altijd wel weer op te vrolijken.

Ik weet ook zeker dat je bij ons bent, maar iets tastbaars zorgt ervoor dat dat gevoel wordt versterkt, en dat heb ik momenteel voor de vakantie niet..

Op Schiphol bladerde ik het magazine met aanbiedingen door en zag dat de Nijntje knuffels afgeprijsd waren. Aangezien we jouw kamertje helemaal in Nijntje stijl geschilderd en ingericht hadden, vond ik het een mooie link naar jou toe om toch iets mee te nemen. We hebben dan ook een blauw Nijntje knuffeltje gekocht en die is de hele heenreis niet van m’n schoot af geweest. Mensen zullen wel denken dat ik gek ben, maar ik heb me nog nooit zo rustig gevoeld met een knuffeltje tegen me aan!

De vakantie zorgt ervoor dat het echt definitief is, al weet ik dondersgoed dat ik niet meer zwanger ben. Het zorgt ervoor dat ik dubbel zo leeg ben. Leeg als in een lege buik, maar ook leeg als in een huisje zonder herinneringen en fijne plekjes waar ik jou toch iets meer tref dan hier in dat heerlijk zonnige Curaçao.

Maar het tegendeel bewees zich toen ik op onze eerste ochtend meteen een vlinder zag langs fladderen. Jouw papa vertelde me dat jij nu ook met je dikke billen (al had je die bij je geboorte helemaal niet) zit te genieten van de zon, hier bij ons.

Iedereen verwerkt verdriet op zijn/haar manier. Mij valt het zwaar doordat ik niet “thuis” ben. Terwijl jouw papa zijn verdriet weer op een hele andere manier verwerkt. Hij droomt over je, maar spreekt ook veel over hoe het zou zijn met jou Owen..

Ik ben wel heel blij dat we deze vakantie samen zijn met jouw opa en oma; mijn ouders. Het zorgt voor afleiding, maar ook voor vele goede gesprekken en misschien wel het mooiste van deze hele nare gebeurtenis; het zorgt voor een nog hechtere band! En dat komt allemaal door jou kleine vent!

Ik ben niet helemaal in m’n hum en dat is ook niet gek. Jouw papa krijgt de laatste dagen aardig wat te verduren met mijn gedrag en koppigheid. Maar ik kan niet anders zeggen dan dat hij er alles aan doet om mij weer op te vrolijken en om samen te praten over jou.

Ik weet in ieder geval zeker dat hij een hele trotse papa is. En ik? Ik ben trots op mijn 2 mannen 💙

4 jaar geleden

Zo herkenbaar😢

4 jaar geleden

💙