Snap
  • Nieuws
  • ziek
  • buiten
  • duurzaam
  • Update
  • natuur

Update - wat ik de afgelopen maanden gedaan heb

Het was even wat stiller op mijn blog hier op Mamaplaats, ook al heb ik niet veel stilgezeten. Dat lukt sowieso niet vaak met twee kleine kinderen. Wie mij op Instagram (@kirsten.marit.schoner) volgt heeft misschien wel wat korte updates voorbij zien komen. In deze blog vertel ik nog wat meer over waar ik de afgelopen maanden mee bezig ben geweest. 

Frisse lucht

We zijn veel buiten geweest de laatste tijd. Ik denk dat ik sinds de frisse lucht challenge echt een beetje verslaafd ben geraakt aan buitenlucht. Met mooi weer zijn we sowieso veel buiten, maar ook met slecht weer probeer ik toch elke dag even met de kinderen naar buiten te gaan. Ik merk echt dat ik chagrijnig word als ik dit niet doe. Valeria (mijn jongste dochter van 1) is ook heel graag buiten. Zo blijft er wel af en toe wat werk liggen, maar dat is dan maar zo. Ik denk dat mijn kinderen zich eerder de leuke spelletjes buiten zullen herinneren dan een perfect opgeruimd en schoon huis. Ook past dit goed bij mijn nieuwe missie: om anderen te inspireren om zich meer verbonden te voelen met de natuur. “Practice what you preach”, zullen we maar zeggen. 

Snap

Verbonden met de natuur

Het was mijn missie om anderen te inspireren om duurzamer te leven. Dat is het nog steeds. Maar ik heb het nu wat anders geformuleerd. Ik wil niet alleen duurzamer leven, maar me ook meer verbonden voelen met de natuur. Want als we ons weer meer verbinden met de natuur, bijvoorbeeld door veel buiten te zijn, zoveel mogelijk natuurlijke medicijnen en natuurlijke materialen te gebruiken en ga zo maar door….dan leven we ook automatisch duurzamer. Ik ben heel benieuwd wat jullie hiervan vinden en hoor graag jullie reacties.

Dit is ook de reden dat ik wat vaker offline ben en mijn telefoon wat vaker probeer weg te leggen. Zo heb ik meer tijd om aan onze moestuin te besteden of nieuwe vegan recepten uit te proberen. Ook probeer ik duurzamer te consumeren. Als we iets nieuws nodig hebben kijk ik of we het tweedehands kunnen vinden en anders zoek ik de meest duurzame optie. Hier gaat best wel wat tijd in zitten, maar ik heb een veel beter geweten en alles wat we tweedehands kopen spaart ons ook weer geld. 

Ziek

Waar ik de laatste maanden ook veel tijd aan kwijt was: zieke kinderen, een zieke man en zelf ziek zijn. Sinds januari was er meer dan de helft van de tijd minstens één iemand van ons gezin ziek. Elina begint meestal (cadeautje van school) en daarna is de rest van het gezin aan de beurt. Het lijkt wel of we geen immuunsysteem meer hebben. Ik weet niet zo goed waar het aan ligt. Is het omdat we in januari Corona gehad hebben? Omdat we opeens weer alles mogen en ons eerst netjes aan de regels gehouden hebben? Hebben we teveel afstand gehouden en maskers opgehad? Ik weet het niet precies. Wat ik wel weet, is dat ik veel mensen om me heen hoor die hetzelfde hebben als wij. Zijn er in Nederland ook mensen die hier last van hebben?

Dit was mijn update. Ik hoop dat we de komende tijd wat minder ziek zijn en dat ik wat meer tijd heb om mooie content te maken. Ik heb namelijk zoveel ideeën, alleen te weinig tijd om alles uit te werken. Dit vind ik sowieso lastig met twee kleine kindjes waarvan er alleen één ‘s ochtends naar school gaat en de andere de hele dag thuis is. Al besef ik ook dat ik bevoorrecht ben dat ik zoveel tijd met mijn kinderen door kan brengen. Dus daar geniet ik dan ook zoveel mogelijk van. Want dat is uiteindelijk waar ik het liefste ben: met mijn gezin in de natuur.