Snap
  • Nieuws
  • duurzaam
  • jaarwisseling
  • voornemens
  • terugblik
  • goedevoornemens

Terugblik 2021

Afgelopen jaar heb ik weer een aantal duurzame stappen gemaakt waar ik best trots op ben. Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering. Daarom deel ik in deze post ook mijn wensen voor 2022 met jullie.

Mijn duurzame stappen in 2021:

🌿 Ik heb veel meer tweedehands gekocht. Bijna alle kleding die ik dit jaar kocht voor mezelf en de kinderen was tweedehands.

🌿 Ik heb mijn auto dit jaar weinig gebruikt. Helaas kan ik hem niet weg doen, want ik heb hem nodig om Elina naar school te brengen (dit kan bij ons ‘s winters echt niet op de fiets en lopen is te ver).

🌿 We zijn dit jaar niet op vakantie geweest. Nou moet ik wel toegeven dat dit ook te maken had met mijn zwangerschap, een klein baby‘tje en mevrouw C. Volgend jaar zijn we wel van plan om naar mijn familie in Nederland en op vakantie naar Italië te gaan (wat bij ons vandaan maar een paar uurtjes rijden is).

🌿 We eten minder vaak vlees en zuivel en ik probeer alleen nog zuivel en vlees te kopen waarvan ik weet waar het vandaan komt (van de boeren uit ons dorp). We eten zoveel mogelijk lokale seizoensproducten.

🌿 Ik heb het afgelopen jaar veel duurzame tips gedeeld. 

Mijn duurzame wensen voor 2022:

🌱 Ik zou graag onze moestuin uit willen breiden. 

🌱 Ik zou graag nog meer gezonde en lekkere vegan gerechten willen leren koken. 

🌱 Helaas hebben we nog veel plastic afval. Bij ons in de buurt zijn er nauwelijks alternatieven om verpakkingsvrij boodschappen te doen. Hopelijk lukt het mij toch om in 2022 minder plastic afval te hebben dan de jaren ervoor.

🌱 Een eigen blog is iets wat al lang op mijn lijstje staat. 

🌱 Ik zou graag nog meer mensen inspireren om duurzamer te leven.

Wil je me hierbij helpen? Van een like of comment, word ik heel blij 🙏💚

Ik wens iedereen alvast een fijne jaarwisseling en al het moois voor 2022! 💚