Snap
  • app
  • zwangerschap
  • medicijnen

Moeders van Morgen Lareb lanceert de MediMama app

Snel en makkelijk informatie vinden: het kan via deze app!

Ben jij in blijde verwachting en zit je met vragen over het veilig gebruik van paracetamol, maagzuurremmers of neussprays? Je kunt vanaf nu geruststellen en checken via de MediMama app van Moeders van Morgen Lareb. Hoe dat zit? Lees snel verder!

De MediMama app heeft een verzameling van zo'n tweehonderd medicijnen die je zonder recept kunt krijgen. Dat is gemeld door Lareb, de instantie die zich bezighoudt met bijwerkingen van medicijnen. Voor alle zwangere mama's is dit een echte lifesaver! 

Alternatieven en adviezen

Met de MediMama app kun je snel en makkelijk checken of een medicijn veilig is om te gebruiken tijdens de zwangerschap. En niet alleen dat, de app biedt ook handige alternatieven voor als het medicijn niet geschikt blijkt te zijn. Daarnaast vind je in de app nuttige algemene adviezen voor veelvoorkomende klachten zoals maagzuur, hoofdpijn of een verkoudheid. Zo heb je altijd de juiste informatie binnen handbereik, want jouw gezondheid en die van je kleintje staat natuurlijk voorop!

Vrije verkoop van medicijnen

Lareb vindt het belangrijk dat vrouwen goed geïnformeerd zijn over het gebruik van zelfzorgmiddelen tijdens en vlak na de zwangerschap, vooral als ze borstvoeding geven. Dit is vooral van belang voor medicijnen die in de drogisterij te koop zijn. Sta je voor het schap en wil je weten of een middel of merk veilig is, dan kun je daarvoor de MediMama app inschakelen. Algemene adviezen helpen bij het terugdringen van klachten zonder gebruik van medicijnen. De MediMama app is mede mogelijk gemaakt met financiering van ZonMw en is ontwikkeld in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV), de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) en het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD).

Download de MediMama app nu gratis in de Google Play Store of in de App Store.

Lees ook: 
Psychische problemen door te perfect opvoeden