Snap
  • Nieuws
  • uitslag
  • zwangerschapsafbreking
  • Stilgeboren
  • obductie
  • Complexeafwijkingen

Het obductie verslag is binnen!

Heel de wereld is in rep en roer omtrent het Corona virus. - Begrijp me niet verkeerd - ik vind het ook heel erg wat er momenteel gaande is. Maar tegelijkertijd kan ik me er niet druk om maken. Er spoken namelijk hele andere dingen door mijn hoofd. 

Gisteren logde ik, zoals iedere andere dag na het overlijden van Owen, in op het patiëntenportaal; hopende dat er al iets bekend zou zijn. 

Tot nu toe waren er nog geen brieven thuis aangekomen, inkomende telefoontjes of ziekenhuisafspraken geweest. Maar gisterenavond stond er in het onderdeel “pathologie” een verslag; het obductie verslag.

Ik werd overspoeld door emoties en opende zo gauw als ik kon het verslag. Voor de meeste mensen is dit verslag geschreven in abracadabra. Er worden veel medische vaktermen gebruikt en het vereist een goede “Google speurtocht” om die termen te kunnen vertalen haar “gewone” begrijpelijke taal. 

Gelukkig heb ik een tante die aardig in deze medische vaktermen wereld thuis is. En ik heb haar gevraagd of zij het verslag voor ons wilde vertalen. Er staat namelijk pas in de 2e week van april een afspraak ingepland bij de kinderarts. En eerlijk gezegd had ik ook geen geduld om tot dat moment te moeten wachten. 

Gelukkig wilde mijn tante dit voor ons doen en stuurde zelfs vandaag het verslag al vertaald en wel terug. Ik heb er geen woorden voor hoe blij ik ben dit verslag zo snel te hebben mogen ontvangen! En hierdoor realiseer me alleen maar meer dat niet iedereen deze mogelijkheid heeft.. en iedere dag, uur, minuut en seconde er één teveel is om op de uitslag te wachten. Laat staan de vertaling hiervan..

Het verslag gaf me geruststelling; we hebben het juiste voor je besloten Owen. Zelfs de arts op de afdeling waar mijn tante op dat moment werkzaam was zei dat de kans op leven er niet tot nauwelijks was. Wat een opluchting. We hebben echt het goede besloten. 

En nu? Nu is het wachten op de volgende uitslagen. Is het erfelijk bepaald? Of had jij gewoon hele dikke vette pech? Voorlopig zullen we hier nog geen antwoord op krijgen. En tot we die uitslagen krijgen, zal ik weer iedere dag in het patiëntenportaal kijken. 

Kijken, of er een sprankje hoop zal zijn voor ons..

4 jaar geleden

💙🍀🦄

4 jaar geleden

Het is zo ontzettend waardevol dat jullie beslissing voor Owen aan alle kanten bevestigd wordt als de juiste keuze! Natuurlijk geeft dit de nodige emoties. Owen was zo gewenst.💙 Nu is het wachten op de uitslag van het genetisch onderzoek, wij leven vol spanning met jullie mee 😘