Snap
  • Nieuws
  • geboren
  • getrouwd
  • toevallig

Geboren op dezelfde dag in hetzelfde ziekenhuis en 23 jaar later met elkaar getrouwd

James en Amy kwamen op dezelfde dag in hetzelfde ziekenhuis ter wereld in het Britse Lancashire. Ze werden slechts enkele uren na elkaar geboren. 23 jaar later zijn ze met elkaar getrouwd. Bovendien werken ze ook nog eens beiden als arts in hetzelfde ziekenhuis. 

James Barsby zag in 1995 het levenslicht samen met zijn tweelingbroer Christian. Vijf en een half uur later werden Amy en haar tweelingbroer William geboren. Het speelde zich allebei af in het Blackburn’s Queen’s Park Hospital in Lancashire. Niemand had toen gedacht dat James en Amy 23 jaar later in het huwelijksbootje zouden stappen. Ook hun ouders niet, die elkaar voor de geboorte van het stel al eens hadden ontmoet op een prenatale cursus.

James en Amy groeiden op in Clitheroe op slechts enkele kilometers afstand van elkaar. Ze kenden elkaar alleen via school. De vonk sloeg over toen ze samen een wetenschapscursus volgden. Ze begonnen met daten in 2011 en trouwden zeven jaar later in de Sint-Pieterskerk in Salesbury, enkele dagen voor dat James en Amy afzwaaiden als studenten geneeskunde. Ceremoniemeester op het huwelijk was Amy's tweelingbroer William. De twee broers van James waren getuigen.

Om het verhaal helemaal compleet te maken, werden de twee ook nog eens samen in hetzelfde ziekenhuis. 

Bron: HLN