Snap

Extreem kinderwens ook bij mannen

Je zou misschien wel denken dat alleen vrouwen een sterke kinderwens hebben, maar mannen kunnen dat ook.  Uit onderzoek is gebleken dat zowel mannen als vrouwen last kunnen hebben van de babykoorts.

Professor Gary Brase en zijn partner Sandra hebben dit al 10 jaar bestudeerd. Vrouwen worden bewust van hun moederinstinct en ze krijgen een emotioneel en lichamelijk verlangen om ouder te worden. Volgens de bevindingen van Professor Gary is dat in de media het mama en papa willen zijn meer een vrouwen fenomeen is, maar dit wordt ook bij mannen opgemerkt.

De onderzoeker Gary Brase en zijn partner gingen uit van drie standpunten omtrent babykoorts. De  standpunten waren: koppels willen een baby vanwege het opgedrongen rollenpatroon, een aangeboren verlangen om te verzorgen of dat babykoorts een emotioneel signaal is, een melding dat het goede tijd is om een kind te krijgen. De onderzoekers vroegen deelnemers verschillende verlangens te rangschikken: hun kinderwens, roem,geld of om seks te hebben. Uit de verlangens bleek dat zowel mannen als vrouwen babykoorts hebben. Dames verlangen vaker om een kind te hebben in plaats van seks, dit is bij mannen omgekeerd.

In de onderzoek moesten deelnemers beschrijven wat de oorzaak was voor hun verlangen naar een kind. De 1e factor was een positieve blootstelling aan baby's zoals het vasthouden en knuffelen. De tweede factor verzorgen en het kijken naar babykleertjes en speelgoed. De tweede factor weerhield men om een baby te nemen. In de tweede factor is er een negatieve blootstelling, zoals huilen en luiers verschonen. De derde factor is alles wat je moet opofferen zoals carrière, geld en sociale leven.

Volgens Professor Brase zijn er mensen die zich alleen op de positieve aspecten van een baby concentreren. Bij deze mensen is de kinderwens erg extreem. Er is ook een groep mensen die zich alleen maar richt op de negatieve aspecten van een baby. Deze groep wilt uiteindelijk dan geen kind. Je hebt ook mensen die in een tweestrijd zitten. Dit zijn de mensen die zowel naar de positieve aspecten als naar de negatieve aspecten kijken.

11 jaar geleden

Ik vind niet dat je een baby moet nemen omdat je een behoefte hebt aan vasthouden en knuffelen