Snap
  • onderzoek
  • babynamen
  • educatie

Dit zijn dé populairste babynamen van 2022!

Benieuwd? Lees snel verder!

De Sociale Verzekeringsbank presenteerde vandaag een overzicht met de populairste babynamen van 2022. En wat bleek? Emma, Noah en Sam zijn de populairste namen van 2022! Nadat de naam in 2021 naar de derde plaats was gezakt, is Emma weer de populairste babynaam voor meisjes in 2022. Bij de jongens blijft Noah aan de top. Sam is de meest gekozen genderneutrale naam van 2022.


Trending

Tot en met november 2022 zijn er 168.526 baby’s in Nederland geboren, van wie 86.108 jongens en 82.418 meisjes. Tijdens deze periode zaten veel ouders op één lijn als het gaat om het geven van namen.


Uit onderzoek van het SVB blijkt dat Emma de meest populaire meisjesnaam van 2022 in Nederland is. 677 meisjes hebben deze naam gekregen. De naam Julia is na Emma het meest populair voor meisjes (655 keer gegeven). Op de derde plek staat Mila. Afgelopen jaar hebben maar liefst 624 kersverse ouders hun dochter deze naam gegeven.


871 jongens kregen afgelopen jaar de naam Noah en staat daarmee op plek 1. Gevolgd door Liam. Deze naam stond het afgelopen jaar op 666 geboortekaartjes. De derde plaats is voor Luca (664 keer). De meest populaire genderneutrale kindernaam, dit jaar voor het eerst gepresenteerd door de Sociale Verzekeringsbank, is Sam.


Volgens Gerrit Bloothooft, naamkundige aan de Universiteit Utrecht, zijn Noah en Emma al jaren populair in veel Europese landen. Om de privacy te kunnen waarborgen geeft de SVB alleen namen weer die minimaal 25 keer gegeven zijn - de ècht unieke namen zie je daarom niet in deze lijstjes staan!


Bron: rtlnieuws.nl 


Trending op Mamaplaats: Zó overleef je januari

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mamaplaats?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.