Snap
  • wereldreismetkinderen
  • moederschap
  • gezinsvakantie

Wereldreis met 2 kleine kinderen: zo doen we dat!

Hoe onze meiden (3 en 1 jaar) het vinden om op wereldreis te zijn

Toen wij onze wereldreis planden, was Olivia net 3/4 maanden en zat Elena in haar peuterpubertijd, haha. En ik vond het heel intens: 2 kleine meisjes thuis.


Ik heb geen moment getwijfeld of het zwaar zou zijn op wereldreis. Ik wist dat het zwaar ging worden. Maar ik vond het thuis ook zwaar, dus ik zit dan liever in een warm land en dat ik het zwaar heb. Dan thuis.. haha. Mitch werkt hier gewoon, dus de helft van de dag ben ik alleen met de meisjes.


Maar vanaf het moment dat we hier zijn, valt het zo erg mee. We zijn nu 9 weken onderweg en zitten op onze 2e bestemming: Playa del Carmen in Mexico. 


De meiden zijn juist het meest flexibel van ons allemaal, haha. En goed om te weten; onze oudste van 3 jaar (Elena) die kan best wel gevoelig zijn. Voor nieuwe omgevingen, vooral heel verlegen. Ze zit hier gewoon te spelen met Spaanse kinderen! Ze spelen met handgebaren en soms komt ze vragen hoe ze iets in het Spaans moet zeggen. 


Ik kijk m'n ogen uit naar der en geniet hier zo ontzettend van. Ze is zo relaxed, waar thuis driftbuien waren en nachtmerries, hebben we hier dat nog geen enkele keer gehad. Ja, natuurlijk weleens een opvoedmomentje, maar niks in vergelijking met hoe het thuis kan zijn. 


Olivia (nu 1 jaar en 3 maanden) die vindt alles best, zolang ze maar met ons is. Gaat met de flow mee. 


Het heeft ook wel grotendeels te maken met dat we 6 weken per bestemming zijn. We reizen heel relaxed, soms een dagje avontuur en dan weer een paar dagen hangen bij het zwembad, lekker wandelen en een ijsje halen. We haasten niet en doen vooral waar we zin in hebben. Genieten veel van elkaar, de prachtige omgevingen zijn mooi meegenomen. Maar de tijd met elkaar, genieten van elkaar is onze prioriteit.


Natuurlijk blijft het hard werken met 2 kleintjes en hebben we als ouder bijna geen moment rust tot ze naar bed gaan, haha. Zoals elke vakantie bij elk gezin. En ook, als ze het allebei op een huilen/gillen zetten, wil ik gillend wegrennen. Maar niet iets, wat we thuis niet hebben. En het is zelfs minder!


En of ze thuis missen? Dat gevoel heb ik niet. Ik denk dat ik zelf thuis het meeste mis, haha. Zolang ze met ons zijn, is dat hun thuis. 

Trending op Mamaplaats: De vroedvrouw zei dat het tussen mijn oren zat..

Wauw, zo bijzonder!