Snap
  • Mama
  • School
  • Back2School
  • #zomervakantie

WELKE ZOMERVAKANTIE?

Hii, even een mini-blogje van mij. Althans, dat is mijn planning. Ik wilde gewoon even mijn frustratie van mij afschrijven. Frustratie is misschien een iets te groot woord, maar die hele zomervakantie heb ik niet zo geweldig ervaren als ik bij de meeste mama’s online voorbij heb zien komen.

Let’s start with Corona...

Senn is in februari begonnen op de basisschool. Juist, een maand voordat hier de ‘lockdown’ begon. Dus nadat hij na een paar weken zijn draai een beetje begon te vinden, zat hij alweer thuis. Iets wat hij helemaal niet leuk vond. Ik denk dat de meeste ouders dit wel herkennen, maar als ze eenmaal naar die 4 jaar toe gaan, merk je gewoon dat ze toe zijn aan wat meer uitdaging en dat ze zich thuis steeds meer beginnen te vervelen. Dus het was gewoon super sneu dat Senn zo snel weer thuis kwam te zitten. De weken die daarna volgde kregen we natuurlijk te maken met het gedeeltelijke schoolrooster. Heel verwarrend merkte ik. Voor ons allemaal. De ene dag wel een duidelijk ritme, en dan de andere dag weer niet.

En toen hij eindelijk weer fulltime naar school mocht begon een paar weken later, jawel, de zomervakantie. ‘Jeej, feest!’, zou je denken. Nou, hij kwam even behoorlijk rauw op mijn dak vallen. Laat ik even duidelijk stellen: ik hou er van om tijd met mijn kinderen te spenderen. Zoveel zelfs dat ik ervoor heb gekozen om fulltime mama te zijn. Maar ik wist gewoon echt even niet wat ik met deze vakantie aan moest. Ik heb in de lockdown-periode al continue dingen moeten verzinnen om de dagen een beetje leuk te maken voor de kinderen. En deze zomervakantie hadden we ook geen trip naar het buitenland of een camping in Nederland gepland staan. Dagjes weg dus. Leuk, maar dat kan ook niet elke dag.

Stefan is momenteel drukker dan ooit op zijn werk en die kon dus maar 1 dag in de hele zomervakantie extra vrij nemen. 

Gelukkig zijn Senn en Liv wel kinderen die zichzelf heel goed kunnen vermaken en ook heel veel aan elkaar hebben. Ze spelen echt altijd samen. Super fijn! Maar ik denk dat het meer mijn moedergevoel was waardoor ik best veel medelijden had met ze deze vakantie. Een zomervakantie hoort gewoon één groot feest te zijn, en dat kon ik ze nu gewoon niet geven. Dus hoeveel ik ook altijd van ze geniet, ik merkte dat ze niet toe waren aan vakantie, maar aan regelmaat en uitdaging. Terwijl ik dit schrijf begint Liv morgen ook haar eerste dag op de peuterspeelzaal. Ik denk ook wel wat dit heel leuk voor haar is, al merk ik nog niet zo dat ze er echt ‘aan toe is’. Ze vermaakt zich prima thuis.

Anyway, de zomervakantie is afgelopen en het ‘normale’ leven gaat weer beginnen. En daar ben ik blij om. Voornamelijk voor de kinderen. Ik vind het jammer dat ik ze niet die geweldige zomervakantie heb kunnen geven, maar ik heb mijn best gedaan. Maar ik hoop gewoon dat dit hele Coronavirus snel voorbij is en dat er snel een vaccin komt, want ik wil de zomer van 2021 heel anders spenderen. Dat ze als gezin écht toe zijn aan de vakantie. En dat we hem ook goed en helemaal met elkaar kunnen doorbrengen ❤️