Snap
  • DNA
  • DNA-onderzoek
  • dnatest
  • vader
  • vaderschap
  • Vaderschapstest
  • manipulatie
  • bedrog
  • verdriet

Weer een nieuwe dna uitslag

De rechter beslist dat er nog een bloedtest gedaan moet worden.

In het vorig deel vertelde ik dat Maikel ondanks de negatieve uitslag van Verilabs weer naar de rechter moest omdat K. de erkenning van haar zoontje en Maikel niet terug wilde draaien. Ze bleef ook nu volhouden dat ook deze uitslag niet klopt en Maikel de vader van haar zoontje moet zijn.

Deze maand was hij jarig, ons ex- kleinkind, zo ontzettend raar. Het eerst jaar mochten we alleen een kaartje sturen en hadden we hem nog nooit gezien. Vorig jaar hadden we voor het eerst zijn verjaardag gevierd met elkaar. Hij had het zo naar zijn zin, ondanks dat hij maar kort mocht blijven was een een dag om nooit te vergeten. En dit jaar was er niets. De angst om weer alle toorn en leugens van K. weer aan te wakkeren hebben we besloten om hem in liefde los te laten. In mijn hart heb ik aan hem gedacht en hoop ik dat hij een mooie dag heeft gehad. Ik kan alleen maar hopen dat K. hem uiteindelijk de waarheid gaat vertellen.

In Oktober 2023 was de rechtszaak en daar suggereerde K. dat Maikel bij de test van Verilabs bewust speeksel van iemand anders in zijn mond had gehad. Compleet gestoord en ongeloofwaardig natuurlijk. Desondanks stelt K. nog een test te willen en dit keer een bloedtest om zekerheid te krijgen omdat ze er nog steeds van overtuigd is dat Maikel de verwekker van haar kind is. Ze blijft volhouden dat ze nooit gemeenschap heeft gehad met een andere man. Maikel gaf nogmaals aan zich op meerdere vlakken misleid voelt door K. Niet alleen heeft ze hem bedrogen tijdens hun relatie maar ook heeft K. hem bewust een band laten opbouwen met een kind wat niet van hem is. Maikel heeft anderhalf jaar alimentatie betaald en heeft tijd en geld moeten investeren in de hulpverlening. De bijzonder curator die de rechtbank had aangesteld had nog nooit meegemaakt dat een vrouw zoveel twijfels had over het resultaat van een DNA onderzoek. Voor het kind vind de bijzondere curator het niet goed dat er zoveel onzekerheid over het vaderschap van Maikel blijft. Daarom moet er toch een nieuw onderzoek komen en als daaruit blijkt dat Maikel niet de vader is dan zal K. zich daarbij neer moeten leggen. Wel wordt er gesteld dat K. dan professionele hulp voor zichzelf moet zoeken. De rechtbank neemt het advies van de bijzondere curator over en stelt daarbij dat de uitslag van het nieuwe onderzoek definitief zal zijn en K. dan openheid van zaken moet geven over de verwekker van haar kind in het belang van haar zoontje.

Weer wachten op een DNA uitslag

Het bloedonderzoek vindt 2 weken later plaats en kan gelukkig met een vingerprikje gedaan worden. Mijn hart gaat uit naar het kindje wat toch belast wordt met allerlei onderzoeken die niet nodig waren als K. gewoon de waarheid verteld. En ondanks dat wij en de onderzoekers bij het bloedonderzoek denken dat de uitslag niet anders gaat zijn als de 2 andere uitslagen zit je toch weer in de zenuwen. Weer het gevoel van, het zal toch niet, wat als. Het feit dat iemand zo volhardend is in haar eigen geloof en waarheid maakt het lastig om niet te gaan twijfelen aan iets wat zwart op wit staat. Het wachten duurt zo ontzettend lang maar eindelijk komt ook daar het verlossende antwoord en blijkt opnieuw dat Maikel niet de vader van het zoontje van K. is. Ook nu blijft het oorverdovend stil aan de kant van K. en haar familie, geen verklaring, geen excuses, helemaal niks. Dat kwetst ons denk ik nog het meest dat er totaal geen begrip of medeleven vanuit hun kant komt voor de pijn en het verdriet wat er ons, bewust of onbewust is aangedaan. Dat K. professionele hulp nodig heeft is nu wel duidelijk, de vraag is alleen of ze die ook gaat aannemen en of haar moeder die ook gaat krijgen want ook die heeft een hele grote rol in dit verhaal gespeeld. Ik heb medelijden met dit kleine jongetje wat hier gaat opgroeien en vrees het ergste voor alle leugen die hij nog voorgeschoteld gaat krijgen. Ik denk dat de waarheid over zijn vaderschap nooit boven tafel komt namelijk, daarvoor heeft K. veel te veel leugens verteld.

De zaak moet nog schriftelijk door de rechtbank worden afgedaan, dit zal op of rond half Januari gebeuren. Dan wordt er beslist dat de erkenning wordt teruggedraaid en of en welke kosten van Maikel moeten worden terug betaald door K. We gaan er vanuit dat de rechtbank alles in het voordeel van Maikel gaat beslissen maar dat is dus nog even afwachten. Het boek K. en de DNA onderzoeken is hiermee wel afgesloten, tenminste daar gaan we vanuit!

Ook interessant: Moodswings: hoe moet ik mijzelf én mijn zoon hier doorheen slepen?

4 maanden geleden

Is er ooit gekeken of Maikel chimerisme heeft? Dan zou het kunnen dat hij in zijn lijf 2 strengen DNA heeft en dat zou kunnen verklaren waarom het een negatieve uitslag heeft.

4 maanden geleden

Haha zou dat mogelijk zijn?

4 maanden geleden

Toch blijft het een heel raar en apart verhaal. Waarom zoiets op sociale media posten? Als schoonmoeder/oma hoor je maar een kant van het verhaal. Je weet niet wat er gebeurt kan zijn, Misschien is K. wel misleid. Het is jammer dat je het nooit zeker weet.Het is zeker sneu voor het kleine mannetje. Het is wel mogelijk om iets anders in je mond te hebben gehad. Ik ben blij dat ik niet zo exschoonmoeder hebt.

4 maanden geleden

Ja en een bloedtest ook zeker? 3 testen zeggen precies hetzelfde hoor! Allemaal foutief zeker? Maar jouw reactie geeft precies aan hoe ziek de moeder is.

4 maanden geleden

Beste Anoniem, ik hoop dat jij nooit zo'n schoondochter wordt of krijgt. Dat gun ik namelijk niemand.