Snap
  • vehuizen
  • Buitenland
  • nederlandverlaten
  • verhuizennaarhetbuitenland

Weer afscheid nemen van Nederland

Na 4 maanden moesten we weer terug verhuizen naar Slowakije.

We wisten van te voren dat ons Nederlandse avontuur maar 4 maanden zou duren. We zijn meteen na het seizoen in Rotterdam weer terug verhuisd naar ons huis in Bratislava.

Wat ik in mijn vorige blog schreef is ook echt gebeurd. We begonnen net aan alles te wennen en hadden het naar ons zin, toen de tijd alweer om was.

We hadden voor Sophie een Engelstalige kinderopvang gekozen, zodat ze niet achteruit zou gaan in haar Engels. Dit ook omdat we wisten dat we weer terug zouden gaan naar Slowakije of een ander land. Hoe leuk ze het hier ook vond, de kinderen uit haar klas in Bratislava miste ze enorm. Gelukkig kon ze toen we terug in Slowakije kwamen gelijk weer naar haar oude klasje.

Wat hebben we genoten van ons appartement, het terras en vooral de locatie midden in het centrum. We hebben Rotterdam echt kunnen ervaren en Rotterdam zal voor altijd een plekje in ons hart hebben. Helaas kwam in deze periode wel weer mijn depressie om de hoek kijken, maar we hebben er toch het beste van gemaakt!

Om het helemaal goed af te sluiten hadden we een “goodbye” feestje gegeven. Zo konden we ook alvast onze verjaardagen vieren. Dit omdat we niet wisten hoe of wat ons te wachten stond. Het was een geweldig feest. De zon scheen dus het feest vond plaats op ons terras.

We kwamen natuurlijk in de winter en gingen weg in de zomer. We hadden dus ook wat zomerkleding gekocht, maar deze paste niet meer in de auto mee terug. Dat was nog even proppen en meten en wat niet meekon, ging naar de berging in Amsterdam of naar onze ouders.

Dat inpakken was al een verhuizing op zich, maar toen wist ik nog niet wat me te wachten stond. De gehele zomer was het onzeker waar we naartoe zouden gaan.

Doordat we in de winter to gehaast weg zijn gegaan, hadden we nergens afscheid van kunnen nemen. Nu hadden we gelukkig de tijd om nog een paar keer naar Wenen te gaan, onze favo restaurants te bezoeken en vooral veel met onze vrienden daar afspreken.

In mijn volgende blog zal ik jullie vertellen waar wij nu wonen. Je raadt het natuurlijk al, we moesten uiteindelijk toch nog verhuizen. Waarschijnlijk zullen we dat de aankomende jaren ook nog veel vaker gaan doen. Volg je onze reis? Ik probeer zoveel mogelijk op onze Instagram te plaatsen.

Liefs,

Charlotte

Leestip: Sarah Tiny Hero: "Ik ben Sarah en ik ben niet langer bij jullie.."

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij momsjourney | Spotlight Blogger?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.