Snap
  • #bevallingverhalen
  • #keizer
  • #37 weken
  • #chd
  • #vlinderbaby#ikmisje
  • ikmisjevooraltijd
  • #onsverhaal

"Ik ben Sarah en ik ben niet langer bij jullie..."

Sarah Tiny Hero: de dag waarop het allemaal begon

"Ik ben Sarah en ik ben niet langer bij jullie... Helaas kon ik niet al te veel tijd met mijn gezin doorbrengen, maar in de ogen van mijn mama en papa was ik een heel speciaal meisje! Mijn moeder mist me zo enorm en ze besloot ons verhaal met jullie te delen."

Snap

De dag waarop het allemaal begint.


Sarah Nevřélová werd 24 maart 2021 om 21:28 geboren door middel van een keizersnede. Helaas hebben we niet op natuurlijke wijze kunnen bevallen, maar we zijn blij dat deze paar uur weeën het hoofd en de longen van Saartje zeker hebben gestimuleerd. Helaas vond onze dochter het met elke sterkere wee niet zo leuk en zakte haar hartslag. En de opening bleef op 5 centimeter. Om 20.30 uur kwam de gynaecoloog binnen en legde uit dat als de ontsluiting snel groter zou worden, ze de dosis oxytocine aanzienlijk moesten verhogen, en Sara vond de weeën op dit moment niet zo leuk. En kinderen met WPP kunnen niet moe en overbelast zijn tijdens de bevalling, daarom heeft ze besloten dat we alles voorbereiden op een keizersnede en dat we het niet riskeren. Meteen na deze informatie kreeg ik van de verloskundigen een middel tegen de weeën en begonnen de voorbereidingen.

Om 21.00 uur waren we al in de OK kamer en konden we het hele team ontmoeten en het einde van de voorbereidingen voor de procedure bekijken. En het begon. Ik was erg blij dat Honza bij me kon zijn en met me kon praten, zodat ik niet te veel hoefde na te denken en gestrest zou zijn. Toen Sarah helemaal klaar was om het uit me te halen, maakten ze de doek bloot en door de transparante folie konden we kijken hoe onze Wonder werd geboren en toen begonnen de medische procedures op de Concord tafel. Helaas konden we vanwege de keizersnede niet dichterbij zijn of Sarah aanraken, maar we hebben alles prachtig gezien en een van de zussen heeft veel foto's voor ons gemaakt als souvenir. Na 10 minuten werd de navelstreng van Sara afgesneden, de doek weer bedekt en gingen ze door met het schoonmaken en dichtnaaien van mijn buik. We konden vanaf de zijkant kijken hoe ze voor haar zorgden, hoe ze alle buisjes op haar plaatsten, hoe ze haar in de couveuse legden. Toen ging Sara, samen met de doktoren en Honza, naar de afdeling neonatologie, en ze bleven me dichtnaaien en brachten me vervolgens naar de verkoeverkamer. Ik heb daar twee uur gelegen en toen ik helemaal stabiel was, brachten ze me naar onze kamer, waar Honza wachtte. Toen wasten de zussen me liggend, kleedden me om, controleerden alles en we gingen naar onze Dochtertje.

Verder lezen op onze instagram @sarah_tinyheronl en blog sarah-tinyhero.blogspot.com .

Aeen deze week nog: hoge korting op alles voor jou en je gezin!

De Bol 7-daagse is gestart! Bestel nu duizenden goede deals voor de laagste prijzen op werkelijk alles voor jou en je gezin:

  • Autostoeltjes
  • Kinderwagens
  • Verzorgingsproducten
  • Elektronica
  • Speelgoed

En veel meer!

> Neem snel een kijkje

Snap