Snap
  • Mama
  • Nieuws

We gaan voor een broertje of zusje!

De vorige zwangerschap is niet vanzelf gegaan en ik heb gezegd dat ik nooit meer de medische malle molen in wil gaan. Maar nu...

Emma is inmiddels 19 maanden en een bijdehandte tante! Een pittig dametje met een eigen willetje, maar een ontzettend lief kind. Het gaat zo snel, die ontwikkeling! Te snel naar mijn zin!

In onze omgeving zijn meerdere mensen zwanger. Superleuk! Maar bij mij begint het ook weer te kriebelen, eigenlijk al een tijdje! Wat zou ik graag die schopjes weer in mijn buik willen voelen, het idee weer willen hebben dat er een leventje in mijn buik groeit! En wat lijkt het me leuk voor Emma om een broertje of zusje te hebben.

Een paar weken terug waren we bij mijn moeder en die vroeg ons ineens of er een tweede zal komen. Ons antwoord was een beetje ontwijkend, maar 's avonds hebben we het er toch over gehad. We gaan het proberen!

Het probleem is echter dat ik niet natuurlijk zwanger kan worden. Ik heb dus echt een verwijzing naar de gynaecoloog nodig. Voor dat ik het traject in ga (mijn huisarts heb ik al ingelicht), wil ik eerst afvallen, net als bij het vorige trakect. Daar ben ik inmiddels mee gestart en het gaat prima. Zodra ik de gewenste kilo's (wat er voor nodig is om aan te tonen dat ik er voor wil vechten bij de gynaecoloog (de dokter zei dat het een fantastisch plan is en een gynaecoloog enthousiast wordt van mensen die er hard voor werken) eraf heb, dan vraag ik de verwijsbrief en kan ik hopelijk beginnen. Ik moet zeggen dat ik het wel spannend vind, ondanks dat ik weet wat er de vorige keer allemaal gebeurd is. Maar ik heb het er voor over en mijn man ook! 

Het zal vast niet allemaal hetzelfde verlopen als bij het vorige traject, maar ik heb er een soort van zin in (waar je maar zin in hebt, zul je denken!). Hopelijk kunnen we straks iedereen verrassen door Emma zo'n leuk shirtje met bepaalde tekst aan te doen! ????

7 jaar geleden

Vorige keer net gestart met controles maar bleek al zwanger voor we uitslagen hadden. Nu denk eerst ff zelf "aankijken" als t na paar maanden dan niet gelukt is gaan we wel weer door laten verwijzen

7 jaar geleden

Spannend! Ik hoop dat je heel snel je streefgewicht hebt en groen licht gaat krijgen!

7 jaar geleden

Ook spannend! Ook via de gynaecoloog?

7 jaar geleden

Spannend! Hier gaan we er in mei (dan ons mn dochter ook anderhalf) voor tweede