Snap
  • Mama
  • Babyspullen

Tested! De Braun IPL Silk-Expert!

Voor Lekker in het Leven test ik de Braun Silk-Expert IPL -onthaartechnologie!

Wauw! Ik ben een van de uitgekozen personen om de Braun Silk-Expert IPL te testen! 

Ik ontving het pakketje begin februari. Bij het uitpakken kom ik tot de conclusie dat de doos er toch best poepiesjiek uitziet! Ik voel me echt even heel gelukkig dat dit voor mij is! Allereerst maar wel even alle boekjes aandachtig doorlezen, want veel heb ik wel over IPL gehoord en gelezen....Het laten doen heb ik echter nooit en zelf heb ik het al helemaal nooit gedaan! 

Goed! Ik ben erachter gekomen dat dit apparaat je door de speciale sensoren en 'oogjes' je huid als het ware leest en zich instelt op jouw huidtype. Ideaal, want volgens mij heb ik best een gevoelige huid. Kleine tip: mocht je geinteresseerd zijn in zo'n apparaat, check wel even of je huid er geschikt voor is, er zijn inderdaad uitzonderingen. Nog een klein pluspuntje voor de gevoelige fiemeltjes onder ons... er zit ook een 'gevoeligheidsknopje' op, voor als je het zware werk nog even niet aandurft (net als ik dus!).. Overigens heeft dat knopje verder geen effect op de uitwerking ervan..

De eerste flitsbeurt! Nadat ik me gedoucht en geschoren heb (dit is wel belangrijk.. je kunt niet flitsen op reeds bestaande haartjes, maar er wordt een superfijn Gillette scheermesje bijgeleverd) sluit ik het apparaat aan. Hij is best groot eigenlijk! Lijkt haast wel op een scanapparaat van in de winkel ;-) *Bliep bliep*...Wilt u er zegeltjes bij? Uhh....oke... ik draaf door... genoeg gespeeld... ;-)...  Dus...ik besluit als eerste twee plekjes te flitsen om te zien of ik geen allergische reactie erop krijg. Het eerste plekje is geheel willekeurig, op mijn bikinilijn. Bijzonder goeie keuze, ..... want als je niet weet wat je moet verwachten, zet je hem natuurlijk op een lekker gevoelig stukje huid! Gelukkig dacht ik er nog wel aan even het verenknopje op het apparaat aan te klikken voor een gevoelige stand. Zo. Ik ben dr klaar voor. Ik zet hem op mijn huid en zie aan de zijkanten van het apparaat lampjes oplichten ten teke dat het apparaat correct op de huid is geplaatst en druk op de grote knop. Een felle flits verblindt mijn ogen en voel een redelijke steek in mijn been. Wow!! Wat was dat? Dat was verdorie best gevoelig! Toch maar even geen bikinilijn meer... Dus dan maar een stukje been. Flits!! Dat viel mee... ik voelde daar eigenlijk helemaal niks. Misschien dat toch mijn angst voor het onbekende de gevoelige steek iets verergerde? 

Na twee dagen wachten op een reactie, welke gelukkig uitbleef, kon ik verder flitsen! Ik besloot meteen mijn benen weer te doen. Als je de grote knop ook vasthoudt, flitst hij aan een stuk door. Ideaal. Je benen zijn zo gedaan. In een flits! Haha.. Ook besloot ik weer een stukje bikinilijn te doen.. en warempel... met gewenning en wat minder angst is ook dat gewoon te doen. Hopsa...dan de okseltjes ook maar! 

Een paar kleine minpuntjes vind ik o.a. de felle flits. Een brilletje erbij was welkom geweest.. De zware adapter aan de kabel is ook vrij irritant. Ik heb geen plek die adapter ergens neer te leggen en dus hangt hij gewoon aan de stekker bij mij.. Maar goed.. bij positief resultaat is dit best overkomelijk voor mij... Dusssss.........

Dit enkele weken gedaan te hebben kan ik nu melden (ik heb met eigenlijk voornamelijk op de benen gericht) dat de haren gewoon weg blijven! Het flitsen mag je eenmaal per week doen en daarmee bereik je al snel dit resultaat. Ik ga proberen dit steeds een beetje meer uit te bouwen tot langere tussenposes, maar ben hier voor de komende zomer al heeeel blij mee! 

Al met al is het een prijzig apparaat (circa 399,-), maar ooohh wat prettig dat die nare haren niet meer zo vlot terug komen. Geen gedoe meer met scheermesjes die vol met haartjes zitten, epilatoren of meer van die nare apparaatjes, maar gewoon dit. Als jullie nog vragen hebben....stel ze gerust!!

6 jaar geleden

Ik heb een bruine huid en ik vroeg dat aan de medewerkster in de Mediamarkt want daar is het ietwat goedkoper, en ze wist het niet precies of dat ook een goede werking heeft op mijn huid. Weet jij dat toevallig want ik kan dat niet echt vinden op het internet :) En dit is mijn eerste keer met een apparaat dus ik vind dit heel spannend en jouw artikel erg interessant!

8 jaar geleden

Jaa.. die prijs is flink he! Maar het resultaat is prettig.. vooral nu we het lekkere weer in gaan. Geen omkijken naar scheren! Altijd als we gingen zwemmen bijvoorbeeld, nam ik een scheermesje mee om hier en daar wat bij te werken.. zonder schuim of zeep ging het dan weer irriteren en kreeg je rode bultjes.. Ik heb dit IPL-product eerlijk en open-minded getest en met succes gelukkig.. :-) Lief, je compliment dat ik je ook enthousiast heb gemaakt! :-)

8 jaar geleden

Ik heb jaren geleden de Phillips Lumea uitgeprobeerd. Ook zo'n thuis-IPL-apperaat. Ik vond het erg herkenbaar om jouw bevindingen met het Braun-apparaat te lezen. Alleen die van jou gaat sneller! Ik heb het Phillips-ding aan mijn moeder gegeven, die wel meer geduld heeft (ook met steeds tussendoor moeten opladen..... Zucht). Ik ben zelf weer in de weer gegaan met mijn Braun Sill-Epil. Maar jouw review maakt me wel enthousiast! Maar die prijs.... Wow....