Snap
  • kids
  • #alleenstaandemoeder
  • #genieten
  • ouderschap

Step by step ☀️

Geniet van de kleine dingetjes ❤️

Wow alweer bijna weer een jaar voorbij… wat vliegt de tijd! Gek dat ik de behoefte heb om weer wat te schrijven na een jaar. Misschien dat ik dan toch meer terug kijk op het jaar nu het einde weer nadert. Het was vooral een jaar met veel ups! Zoals ik vorig jaar nog schreef, ik hoop op een mooi 2022 en ik kan je vertellen dat dit jaar een mooi jaar was. 

Het nieuwe jaar begon voor mij en de kids in Spanje. Samen met mijn kids en nicht(bestie) ben ik naar Spanje gegaan. Wij zaten in NL nog in een soort van lockdown, dus dat wij het nieuwe jaar in een club konden vieren was voor mij en mijn nicht toch wel iets waar we naar konden uitkijken! ☺️🥂Vooral omdat we het beiden nodig hadden en vooral geen verwachtingen hadden van de avond. We hadden het zo naar onze zin dat we elkaar niet eens gelukkig nieuwjaar hadden gewenst (iets met alcohol en het niet in de gaten hebben dat het al 00.00u was ;-))… het weer in Marbella was ook echt top, dus het jaar kon dan ook niet beter beginnen! 


Mijn nicht (bestie) had besloten om in februari voor n maandje naar Mexico te gaan om alleen te reizen. In maart zou ze 37 worden. Voor de grap zei ik, “dan kom ik je wel bezoeken, het laatste weekje van jouw reis”. Zo gezegd, zo gedaan.. voorheen zou ik nooit zoiets impulsiefs doen, maar na alles wat ik heb meegemaakt, moet je vooral genieten! En doen waar je zin in hebt! Dus dat heb ik gedaan! Samen met mijn zusje, neefje, nichtjes en man van mijn nicht hebben wij een top week gehad in Mexico! Vooral genieten!! Rust had ik even nodig(lees: even geen kids 24/7), zon, zee, strand en zelfs wat sightseeing gedaan! En deze vakantie was ook bijzonder omdat we nu samen waren (een jaar nadat Mel ziek werd). 


Daarna brak de lente aan.. van het ene festivalletje naar het andere…🥂💃🏽, genieten van de leuke feestjes die er weer werden gehouden en van de leuke mensen om mij heen!❤️ 

Daarnaast hebben wij een hele mooie dag beleefd in mei. Bijna 2,5 jaar na het overlijden van Frank, was er een memoriam dag gehouden. Deze dag stond in het teken van o.a. voetbal toernooi met 120 vrienden en familie. Deze dag werd daarna mooi afgesloten met een bbq en een feestje in het Moment.. ik kan niet anders zeggen dat dit een onvergetelijke dag was! Zo bijzonder..!💫 Dit zegt ook genoeg over frank, dat hij een bijzonder mens was.. en dat er nog steeds aan hem gedacht wordt..! 

De zomer volgde.. ☀️ onze vakantie met mijn kids wederom naar Spanje. Dit keer zonder bezoek van familie. Wat ook even heel erg fijn was. De andere twee jaren, had ik het denk ik ook nodig om afleiding te hebben en niet er alleen te zijn met mijn kids. Maar nu vond ik het heerlijk om even alleen te genieten van onze vakantie samen met mam, Jan en zusje. ff niks moeten en vooral van dag tot dag bekijken wat we gingen doen. Geen planning (al ben ik vaak vd dagen volplannen of vooral dingen willen doen). Dit keer niet ☺️ 


Nu is het alweer 6 december. Gisteren pakjesavond gevierd met mijn familie en gaan we alweer richting de kerst en het nieuwe jaar.. 

Terugkijkend op afgelopen jaar, heb ik een fijn jaar gehad. Waarin ik mezelf vooral weer opnieuw heb ontdekt, heb genoten met ons drietjes, van de mooie vakanties en alle andere leuke dingen die ik heb gedaan! Het zijn de kleine dingen waar ik nu vooral van kan genieten. En ben enorm trots op Lucas en Micky. Hoe goed zij het doen..! En wat voor persoontjes zij worden. Dit zijn wel de besef en realiteitsmomentjes, dat Frank dit niet meer mee kan maken. En wat ik nog zo graag had willen delen met hem. Als ik dit nu schrijf, word ik daar weer verdrietig om. Nooit wetende hoe het met ons en iedereen zou gaan.. wat er van Lucas en Micky terecht komt.. Stiekem hoop ik dan ook dat hij toch van boven kan mee genieten..! 

Stap voor stap kijk ik weer vooruit en op al het moois wat er op mijn pad gaat komen!

Dit jaar sluit ik wederom in Spanje af, samen met mijn familie…! Ik heb er zin in! Nu eerst nog ff twee weken doorbikkelen en dan genieten van de feestdagen en mijn korte tripje naar Spanje!  

En ik wil vooral zeggen dat ik enorm dankbaar ben voor de lieve mensen om mij heen. Zonder hen had ik dit allemaal niet kunnen doen en maakt het mijn leven net iets fijner ❤️


Veel liefs Joekie 



LEES OOK: Part II just the three of us



1 jaar geleden

Mooi geschreven ♥️ Ik vind het zo mooi dat je kunt genieten van de kleine dingen. En dat je die ook opzoekt! X

1 jaar geleden

En heel veel geluk voor 2023 gewenst ❤️

1 jaar geleden

Wat heerlijk dat je ondanks al het gemis zo’n geweldig 2022 hebt beleeft met alle lieve mensen om je heen! Dat 2023 je nog meer moois mag brengen. Liefs Marlieke ❤️🙏💫

1 jaar geleden

❤️❤️❤️ 💫