Snap

Stelletje ondankbare op moederdag

Ik kan me mateloos irriteren aan al die moeders die klagen over hun slechte moederdag. Zo lekker ego. Nou dan mag ik ook even ego zijn

Moederdag. Wat K** dag dit jaar zeg. Het 1e jaar nadat we officieel besloten hebben dat het traject klaar is. Het 1e jaar dat ik het ook ecbt even moeilijk had met alle reclames en alle berichtjes op social media en tv. Met een brok in mijn keel open ik s ochtends mijn facebook. Ja hoor, allemaal moeders met hun leuke zelfgemaakte kadootjes.

Maar daar kon ik op zich nog wel mee leven. Was wel wat jaloers, maar kon mij ook heel goed voorstellen dat je trots de knutsels showt!????

Waar ik wel echt heel pissig om werd waren al die ondankbare moeders! Wauw zeg. " ik heb geen ontbijtje op bed gekregen, alleen maar een knutsel..." of " mijn man heeft niks gedaan met mijn zoontje van een half jaar oud" 

Stelletje ondankbare zijn jullie. Jullie hebben elke dag het mooiste geschenk wat je maar kan krijgen. En ik ben me echt wel bewust dat moeder zijn niet altijd rozegeur en maneschijn is hoor.  Maar zodra jullie kind naar opvang of school gaat, zijn er altijd op die ene dag in het jaar die knutels. Wees eens dankbaar voor wat je hebt en wil eens niet altijd meer!

Na 8 jaar in de medische malle molen, moet ik nu gaan accepteren dat ik nooit moeder zal zijn. Dat ik nooit een knutsel krijg op moederdag.  Dat er altijd een lege plek zal blijven in mijn leven. Maar ook kijken naar wat ik wel. Een mooi huis. Een lieve man. 2 schatten van honden. En voor een klein deel ook gezondheid. Ook als die een stuk minder door de behandelingen. 

Waarom kunnen jullie niet gewoon  blij zijn met de armpjes die alleen voor jullie omhoog gaan? Waarom kunnen jullie niet blij zijn met dat wat jullie hebben. Waarom perse meer? Jullie hebben al het mooiste moederdag kado wat er bestaat en dat is jullie kleine spruit zelf!

Ik heb me die zondag er doorheen gesleept en veel tranen gelaten. Maar daarna weer over tot de orde van de dag.. hoeveel verdriet ik ook heb, ik laat het niet mijn leven bepalen.

 

7 jaar geleden

Ik begrijp je helemaal hoor.

7 jaar geleden

dank je wel x

7 jaar geleden

"zielige moederdag" dat vind ik een goede hahaha. Is misschien wel een idee voor volgend jaar. Al hoop ik dat de emoties dan een beetje gezakt zijn xx

7 jaar geleden

dank je x