Snap

Sta jij op je werkelijke plek?

Heel jouw vrouwenlijn

Nog nooit heb ik mij zo stevig gegrond gevoeld in mijn verleden, en in verbinding met mijn toekomst. Om het leven voor te leven aan mijn kind. Dat is namelijk precies de reden waarom ik als contextueel systeemtherapeut werk.

Vaak deed ik het anders. Niet omdat ik steevast tegen de gevestigde orde inga, als wel spreek waarover anders gezwegen wordt.

Ik kijk niet weg, voor dat wat ik zie.
Ik neem waar, door te luisteren wat de signalen van mijn lichaam mij vertellen.
Ik hoor, wat er tussen de regels door bedoeld wordt.
En ik luister, naar alles wat niet gezegd wordt.
Ik spreek, waarover anders gezwegen wordt.

Vroeger stond ik luisterend bovenaan de trap. Wanneer beneden het schreeuwen harder was dan het televisiegeluid kon produceren. Kopjes en borden die kletterend en rinkelend de grond bereikte. Om de volgende ochtend, te horen dat er niets gebeurd was. Zwijgend nam ik deel op school. Niemand mocht immers horen hoe het thuis echt ging.

Wanneer ik ’s ochtends op de fiets stapte, nam ik spanning in mijn lichaam waar. Mijn hoofd vertelde mij, vanavond gaat het opnieuw mis. Bij thuiskomst was de drank al ingeschonken. Nog voor de pannen op het vuur stonden, zagen mijn ogen de klappen en hoorde ik het schelle geschreeuw. De spanning in mijn lijf verhoogde zich.

Tranen stroomde over mijn wangen en mijn mond sprak. Hierover mag niet langer gezwegen worden. Nog voor mijn hoofd angst, onzekerheid en twijfel kon bedenken zei mijn lichaam op een dag vertrek.

De spanning in mijn lijf en een wervelwind aan gevoelens wisselde elkaar af. Wanneer ik keek, luisterede én sprak, werd zichtbaar wat tot dan in het donker bleef.

Elk antwoord op vragen uit mijn familiegeschiedenis, wakkerde mijn wens aan nog beter te voelen en begrijpen hoe systemen werken en elkaar positief en negatief beïnvloeden.

Over hoe ik mijzelf nog beter kan gronden én laten dragen door mijn verleden. Wat ikzelf aan te kijken heb van de opgeslagen pijn én afwijzing. Zodat mijn kinderen gegrond én op hun eigen plek kunnen groeien.

Antwoorden brachten steeds weer nieuwe inzichten. Ook brengt het rust in mijn lijf én gevoelens worden nog beter gevoeld en gehoord. Anders durven zijn maakt mijn persoonlijkheid authentiek. Mijn werkelijke natuur brengt mij terug naar mijn mens zijn.

Om te weten dat er pas zuivere verbinding ontstaat als iedereen de vrijheid voelt om vanuit zijn of haar werkelijke plek autonome keuzes te maken.

Ik ontwikkelde met mijn ervaringen, kennis en informatie een contextuele systeemtherapeutische vorm die voor mij past. De LieverVrij methode helpt je bij het vinden wat je werkelijke plek én hoe je deze belichaamt wanneer er altijd een terugtrekkende beweging blijft naar je verleden.

Als contextueel systeemtherapeut gids ik je terug naar jouw werkelijke plek. Je wortels vestigen zich met elke stap dieper in de aarde. Tot je voelt dat je op je werkelijke plek bent. Met perfecte ruimte tussen wie voor én na je komen. Gegrond in je verleden, en verbonden met je toekomst. Precies op jouw plek, als individu in dit leven. Passend in verbinding. Om vanuit deze plek voor te leven.


Leestip: 4x tips voor minder strijd tijdens het avondeten