Snap
  • Gynefix
  • Koperspiraal
  • Pechvogel

Spiraaltje

Deel 2

4 maanden geleden vertelde ik mijn ervaring over het zetten van een spiraaltje mijn keuze waarom en dat deze weg gezakt is. 

2 weken later mocht ik heen voor een nieuwe. Deze heeft het nog geen 24uur volgehouden, omdat ik al op me hoede was en zelf controle deed kon ik hem er zo uitpakken. 

Na een gesprek met mijn verloskundige ben ik doorverwezen naar een gynaecoloog voor een gynefix deze wordt alleen door gespecialiseerde gynaecologen geplaatst. Het verschil is dat deze doormiddel van een knoopje vast wordt gezet aan je baarmoederwand om te zorgen dat de spiraal niet zakt.

Eindelijk na lang wachten mijn afspraak. En ook deze keer ging het niet zoals ik hoopte de eerste poging kwam het spiraal al gelijk mee terug na het verwijderen van de naald. Een tweede poging ging precies hetzelfde. De spiraaltjes waren op bij de apotheek en ik werd doorverwezen naar een collega die het misschien wel zou lukken maar natuurlijk niet die dag meer. 

Mijn vertrouwen in een spiraaltje was totaal verdwenen ik wou nog een poging doen maar had wel al in gedachten mocht dit niet lukken, laat ik het voor wat het is en laat ik mijn laatste prikpil uitwerken. Want ondanks dat ik niet geloof, geloofde ik wel dat het lot misschien wel hoopte op nog een wonder voor ons.

Vandaag de laatste poging en hij ging meteen goed! Nu 6 weken afwachten of hij daadwerkelijk blijft zitten maar er is weer wat hoop.


Lees ook: Onverwachts zwanger: 'houd ik dit kindje?'

1 jaar geleden

Ik ben benieuwd!❤️

1 jaar geleden

Leuk dat je mijn avontuur wil volgen! Het laatste deel staat online😘