Snap
  • Mama
  • Momlife
  • #
  • #rondreisdooreuropa
  • #Kroatië
  • megacamping

Op de mega camping in Kroatië!

Rondreis door Europa

Laat ik beginnen met WOW! Ik ben al vaak op dit soort campings geweest als kind, maar als volwassene ervaar je dit toch wel wat anders ??. We zitten aan de Kroatische kust op een enorme camping. Hij is denk ik groter dan ons dorp en we hebben de fietsen hard nodig om van de ene kant naar de andere kant te komen! Veel speeltuintjes, een groot zwembad, meerdere sportgelegenheden, restautantjes en twee supermarkten. Het strand is veel rotspartijen en stukjes gras waar je kunt liggen.

We moeten nog wel even wennen, want dit is toch wel heel anders dan wat we gewend waren! Na nog geen half uur op de camping gearriveerd te zijn waren we Noa al kwijt ?. Die ging een stukje loopfietsen (en ik liep mee voor de zeketheid, maar ze is echt snel) en sloeg een ander paadje in dan afgesproken. Een kwartier later en na een zoektocht op de fiets vonden ik haar ergens op een voetpad, gewoon relaxed om haar heen kijkend ?. Ze had een speeltuin gevonden en wist toen de weg niet meer terug. Er veel van geleerd heeft ze niet want we moeten regelmatig naar haar op zoek ?. Dan zit ze weer ergens bij een kindje in de tent ?.

Noa vermaakt zich in ieder geval super goed! Veel kindjes, een speeltuintje voor onze plek, kinderwc's, douches, en wasbakken en een piratenschip in het zwembad en laat naar bed!

Hanne heeft het ook nog steeds super naar haar zin. Wel wat meer last van de warmte dus ze drinkt wat vaker, maar buiten dat nog steeds even vrolijk en naar iedereen lachen. Het kruipen en gaan staan heeft ze ook steeds meer onder de knie! De voorraadkast is inmiddels ook niet meer veilig. De tomaten weet ze feilloos te vinden en het is dat ze nog geen tandjes heeft, anders waren ze op geweest ?.

Wij moeten nog wel even erg wennen. Het is druk en massaal en overal moet je voor betalen. Ligbedbedjes aan het zwembad, een speeltoestel in het water, een springkussen op het strand, het treintje enz.

Het weer is wel super! Ruim 30 graden en van 8 uur s'ochtends tot zonsondergang bloedheet! Veel schaduw opzoeken en in (de buurt van) het water zijn dus!

We hebben geboekt tot maandag de 19e dus staan hier lekker lang!

De reis ging overigens weer prima! Vanwege een file zijn we op een parallelweg gaan rijden en het leek een beetje of we de wijnroute te pakken hadden. Veel door de mooie wijnvelden en uiteindelijk reden we zo tegen de zee aan. Hanne had weer haar poepsplosie ? wat onderweg een beetje vaste prik aan het worden is. Het opzetten van de vouwwagen duurde dit keer iets langer, door Noa haar wegloopavontuur en de bloedverziekende hitte. Johan zijn shirt is er nog nat van ?. Hij heeft trouwens nu we in Kroatië zijn het Italiaanse gebruik van 'minizwembroek' overgenomen, sexy hoor ?.

Noa heeft inmiddels twee grote bulten op haar voorhoofd. Eén uit Venetië toen ze, zoals ze altijd doet, liep zonder voor zich te kijken en met haar hoofd tegen het toegangspoortje van het toilet liep. De tweede uit het zwembad, toen een jongen te snel achter haar aankwam en onder aan de glijbaan met zijn achterhoofd op haar voorhoofd knalde. Mijn moederinstinct zorgde er overigens voor dat ik er, door het water, op Baywatch snelheid naartoe rende (en Hanne in haar zwemband achterliet ?). Gelukkig heeft ze er behalve blauwe bulten niks aan over gehouden.

We zijn inmiddels alweer bijna op de helft van onze reis. De tijd vliegt voorbij, maar moet wel zeggen dat we wel steeds meer relaxed zijn en tot rust komen. Het heeft van ver moeten komen, maar we hebben gelukkig de tijd!

De komende dagen gaan we in ieder geval lekker verder met genieten!

Note voor de oma's: we moeten nog even wat foto's maken hier, dus die volgens nog ?